Afbeelding
Foto: Jolanda Hugens Kommers

Fietsen voor Oekraïners

Algemeen

OSSENDRECHT - Ondanks de grijze luchten en regen brachten de Lionsclub en fietsenwinkel van Overveld een sprankje zonneschijn naar de Volksabdij op donderdag 9 november. Dankzij hen kunnen nu de Oekraïense vluchtelingen genieten van een welkome verrassing: tien zorgvuldig opgeknapte tweedehands fietsen.

De Lionsclub, met als missie om anderen lokaal en wereldwijd te helpen, wilde iets betekenen voor de nieuw aangekomen vluchtelingen. “We wilden helpen. Fietsen leek ons de perfecte oplossing gezien de afgelegen ligging van de abdij”, zegt Henk Kielman van de Lionsclub. Michael Hayman, eigenaar van Tinus van Overveld, stemde toe en leverde de fietsen tegen een scherpe prijs.

Ondanks het weer, stonden Kielman en zijn collega’s, samen met Mark Inja, directeur van BWI, en Gert Miltenburg, coördinator vluchtelingenopvang Oekraïne van de BWI, klaar om de fietsen te ontvangen. De busjes van Tinus van Overveld arriveerden, beladen met negen damesfietsen en een grotere jongensfiets, allemaal voorzien van goede verlichting.

“Dit is precies wat we nodig hebben”, beaamt Inja, terwijl hij naar de rij glimmende fietsen kijkt. “De Volksabdij ligt nogal ver van winkels en andere faciliteiten. Deze fietsen zullen het leven van deze bewoners een stuk makkelijker maken.” Hayman voegt toe: “We vinden het belangrijk om iets terug te geven aan de gemeenschap. We zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen.”

Amid kijkt toe hoe de fietsen worden uitgeladen door Tinus van Overveld.
In de regen zet Michael Hayman van Tinus van Overveld de fietsen neer.