Doorkijk entree Huis van Roosendaal.
Doorkijk entree Huis van Roosendaal. Foto: AB

‘Veiligheidsplein’ in en rondom het HUIS van Roosendaal

Algemeen

Activiteiten voor jong en oud tijdens de Week van de Veiligheid

Zaterdag 14 oktober, van 10.00 tot 15.00 uur, HUIS van Roosendaal

Van 9 t/m 15 oktober is het de Week van de Veiligheid. Afgelopen jaren zijn in Roosendaal tal van activiteiten georganiseerd tijdens deze jaarlijks terugkerende week. Dit jaar kiezen we ervoor om alle activiteiten op één dag samen te brengen op een groot ‘Veiligheidsplein’ in en rondom het HUIS van Roosendaal.

Op zaterdag 14 oktober vindt tussen 10.00 en 15.00 uur het evenement “24/7 samen voor elkaar” plaats. Inwoners kunnen daar de professionals ontmoeten die dag in dag uit klaarstaan om mens en dier te beschermen. Met verschillende demo’s laten ze zien hoe ze dat doen. Ook geven ze eenvoudige tips en trucs, zodat inwoners zichzelf, hun geliefden, huis en buurt kunnen beschermen. Veiligheid raakt ons allemaal, het is een verantwoordelijkheid die we samen delen.

Activiteiten voor jong en oud

In samenwerking met onze veiligheidspartners kunnen inwoners o.a. leren hoe ze een brand moeten blussen. Niet alleen door het krijgen van tips en adviezen, maar ook door het echt zelf te doen. Verschillende grote en kleine voertuigen van politie en brandweer zijn aanwezig, als ook het grootste blusvoertuig van vliegbasis Woensdrecht, de crashtender. Inwoners kunnen ‘meevliegen’ met het drone-team van de politie, de snelheid van hun brommer of scooter laten testen op de rollerbaan of de drugscontainer bezoeken. Actief meedoen kan tijdens de fittest van de politie.

Commando’s van het Korps Commando Troepen zijn aanwezig en de Roosendaalse band 5 Times Rock speelt een aantal nummers uit hun repertoire. Binnen in het HUIS staan stands van o.a. Alwel, NS, Rijkswaterstaat, Meld Misdaad Anoniem, Bureau HALT en handhaving. Ook incidentcity, de grootste kleinste minirampenstad van Nederland op 23 m2, is te bezoeken. Een kijk-, zoek- en verwonder activiteit die is opgebouwd uit meer dan 250.000 LEGO® bouwsteentjes.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid is een landelijk initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij inwoners en ondernemers. Deze jaarlijks terugkerende week vindt altijd plaats in de maand oktober, in week 41. De dagen worden korter en het aantal inbraken neemt vanaf deze periode toe. Tijdens de week van de veiligheid wordt hierbij stil gestaan. Maar ook andere vormen van veiligheid en/of het voorkomen van (georganiseerde) criminaliteit krijgen aandacht.