Speler van het Jaar Jeroen Beerendonk (l) naast organisator Johan de Vries.
Speler van het Jaar Jeroen Beerendonk (l) naast organisator Johan de Vries. Foto: RKSV Halsteren

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

En dan is daar het laatste weekend van de reguliere competitie en zit het seizoen ‘22/’23 er voor veel teams er na dit weekend op. Het was een seizoen waarin we naast enkele kampioenschappen twee standaardteams hadden die zich in de subtop van hun klasse wisten te nestelen en waarin de standaardteams in de jeugdteams het erg moeilijk hadden in de landelijke divisies. Promotie en degradatie liggen dicht bij elkaar en voor sommige teams is daarvoor het laatste speelweekend nog van belang.

Jeroen Beerendonk Speler van het Jaar

Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Unitas ‘30 werd Jeroen Beerendonk uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij vergaarde in seizoen ‘22/’23 bij de thuiswedstrijden de meeste punten via de Man of the Match-verkiezing. Het is voor hem de tweede keer dat hij deze prestigieuze titel wist te veroveren. In 2018 viel de eer hem eerder te beurt. Hij ontving zondag uit handen van Patrick Roodenburg een waardebon voor The Fashion District en twee kaartjes voor de editie van 90’s No Limits van volgend jaar. Op de tweede plaats is Salah Jaddi geëindigd en de bronzen plek werd ex aequo ingenomen door Thomas van der Spek en Lorenzo Hoekman.

De Man of the Match wordt iedere thuiswedstrijd democratisch gekozen door maximaal 50 willekeurige Halsteren-supporters. De speler met de meeste stemmen ontvangt dan als prijs een boodschappentas van PLUS Halsteren.

Volgend seizoen is er weer een editie van de Man of the Match-verkiezing en daarmee ook de verkiezing van de Speler van het Jaar.

Streekderby tegen Unitas ‘30 eindigt onbeslist

Zondag 1 speelde afgelopen weekend mogelijk de laatste competitiewedstrijd op zondag. Volgend seizoen zal het team naar verwachting de meeste, zo niet alle, thuiswedstrijden op zaterdag(avond) gaan spelen. Dit is mogelijk doordat vanaf volgend seizoen het weekendvoetbal wordt ingevoerd in de Vierde Divisie, waarbij zaterdag- en zondagteams in één regionale poule worden ingedeeld. Voor Halsteren is het dé gelegenheid om de wens om van zaterdag de “clubdag” te maken in vervulling te laten gaan. Op 1 juli wordt de nieuwe poule-indeling bekendgemaakt. De wedstrijd tegen Unitas ‘30 was er één om snel te vergeten. Halsteren was slordig aan de bal en Unitas ‘30 ging slordig met de kansen om. Het is dat goalie Lorenzo Hoekman met een serie fraaie reddingen Halsteren op de been hield, want anders hadden de drie punten op zeker richting Etten-Leur verdwenen. Door de winst van kampioen Meerssen is de kleine kans op het behalen van de nacompetitie definitief verkeken en kan Halsteren aankomend weekend zorgeloos de laatste competitiewedstrijd tegen Hoogland tegemoet treden. Die wedstrijd vindt plaats op sportpark Langenoord in Hoogland en start om 14.00 uur. Highlights van deze wedstrijd zijn te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 beleeft roerig einde van de competitie

Eigenlijk ging het afgelopen zaterdag weinig over de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen laagvlieger Kruiningen. Halsteren heeft onbedoeld de competitie in de derde klasse B op z’n kop gezet doordat de KNVB heeft geoordeeld dat Halsteren in drie wedstrijden een ongerechtigde speler heeft opgesteld. Hoewel Halsteren bestrijdt dat dit feitelijk zo is, valt dit administratief niet te ontkrachten. Hierdoor heeft Halsteren op dinsdagavond het duel tegen Prinsenland overgespeeld en zal komende week mogelijk ook het duel tegen De Jonge Spartaan opnieuw moeten worden gespeeld. Tussendoor moet ook de laatste speelronde worden afgewerkt. Daarvoor gaat de ploeg van Erik van der Giessen zaterdag naar Den Bommel om aldaar op sportpark De Kruus om 14.30 uur tegen de plaatselijke vereniging  aan te treden. Winst is gewenst om zich volledig veilig te spelen in de derde klasse. 

Wedstrijdprogramma thuis

Woensdag 24 mei

18:45        Halsteren JO11-2 - Prinsenland JO11-2JM

19:00        Halsteren JO11-3 - Vosmeer JO11-1

Donderdag 25 mei

20:00        Halsteren 35+1 - METO 35+1

Zaterdag 27 mei

09:45        Halsteren JO11-2 - SC Kruisland JO11-1; Halsteren JO9-3 - Cluzona JO9-1; Halsteren JO13-3 - BSC JO13-4

11:15        Halsteren VR1 - Kapelle VR1; Halsteren JO14-1 - Wernhout JO14-1 

13:00        Halsteren JO19-2 - VVR JO19-2; Halsteren JO17-3 - ST Rillandia/Kruiningen/Waarde JO17-1

15:00        Halsteren 4 - MZC’11 4

Zondag 28 mei

11:00        Halsteren 3 - ODIO 3.
Kijk voor meer informatie op: www.rksvhalsteren.nl.

Afbeelding