Afbeelding

Karbonades met tomaten en komkommer

Algemeen

Benodigdheden

4 grote karbonades, 1 eetlepel boter, bloem, 1 kleine komkommer,  
3 à 4 tomaten, zout, peterselie.

Bereidingswijze

Verwijder het bot van de karbonades en maak wat inkepingen aan de zijkant van de karbonades. Strooi zout en bloem aan beide kanten van het vlees. Schil de komkommer en verwijder het zaad en snijd hem in blokjes.
Wel dan de tomaten kort in heet water en spoel ze af met koud water, snijd ze in tweeën en pureer ze.
Verhit de boter en bak de karbonades aan beide kanten 3 tot 4
minuten. Leg de karbonades op een bord en zet dat op een pan kokend water om ze warm te houden. Doe de groenten en wat zout bij de jus en stoof het geheel tot de komkommer gaar is. Leg de karbonades op een schaal en giet de groentejus eroverheen en strooi wat peterselie over het
geheel. Serveer met gekookte of gebakken aardappelen en rauwkostsalade.

Eet smakelijk!

Diana Rens