Afbeelding

Krokante kabeljauw

Algemeen

Benodigdheden

½ citroen, 600 gram kabeljauw, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel pesto, 100 gram gesmolten boter, 4 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de citroen uit en wrijf de
kabeljauw in met het sap en laat dit 15 minuten intrekken.
Vet de ovenschaal in met de olie, dep de kabeljauw droog en leg de vis in de ovenschaal en verdeel de pesto over de bovenzijde van de vis.
Schenk de gesmolten boter voorzichtig over de vis en meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas door elkaar en verdeel het mengsel over de vis. Laat de vis ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar worden.
Zet de schaal daarna onder de grill en laat de vis in ongeveer 3 tot 5
minuten een bruin korstje krijgen, let op want dat kan heel snel gaan.
Heerlijk met gebakken aardappelen en salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens