Afbeelding

Winterse witloofsoep

Algemeen

Benodigdheden

10 stronken witlof, 4 uien, 2 aardappelen, 2 eetlepels currypoeder, 2 liter groentebouillon, 4 laurierblaadjes, 2 theelepels peterselie, 2 dl melk,
een klontje margarine, peper en zout.

Bereidingswijze

Pel de uien en snipper ze grof, verhit de margarine in een ruime stoofpot en bak hierin de ui tot hij glazig is. Schil de aardappelen en snijd ze in
grove stukken en voeg ze toe aan de uien en laat ze 5 minuten stoven. Zet het vuur laag en maak de witlof schoon en snijd ze in grove ringen en voeg dan de witlof toe aan de stoofpot en laat alles nog eens 8 minuten doorstoven op een klein vuurtje, roer regelmatig even om. Doe de laurier en de peterselie erbij en strooi de currypoeder erdoorheen. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de groentebouillon erbij en laat de soep ongeveer nog een 30 minuten zachtjes sudderen. Haal de laurierblaadjes eruit en mix de soep glad met een staafmixer. Maak de soep op smaak met zout en peper en schenk de melk erbij en mix voor de laatste keer de soep totdat er een
romige soep ontstaat.
Serveer met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens