Het team van 'de Beekers' behaalde in de voorlaatste quiz een topscore.
Het team van 'de Beekers' behaalde in de voorlaatste quiz een topscore. Foto: Bep Tielemans

Quizfinale bij de Kannebuis

Algemeen

HALSTEREN - Zaterdag 26 november is de laatste PLUS-quiz bij de Kannebuis. Vanaf 20.00 uur krijgen de ongeveer honderd ‘kwissers’ vragen voorgelegd in de categorieën muziek, aardrijkskunde, eten en drinken, politiek, medisch, Nederlandse taal en literatuur, geschiedenis, film en tv, flora en fauna en sport.

Het team van ‘de Badslippers’ staat overall aan kop met 259 punten, gevolgd door Blanco met 250 punten en Kannebuis/Olympus met 249 punten. Vlak daarachter volgen ‘de Beekers’ met 247 punten. Deze vier ploegen gaan vechten om de eindoverwinning. Met de aantekening dat de Beekers waarschijnlijk nu pas de juiste formatie hebben gevonden. Bij de vorige quiz, in Tivoli, scoorde dit team maar liefst 91 punten, een absolute topscore. 

De Botereindjes (226), Ratjetoe (219) en De Roosjes (210) staan waarschijnlijk iets te ver achter, maar je weet het nooit. 

Bij de Kannebuis zijn er dagprijzen voor de eerste drie teams. De overall prijs, zes volle boodschappenkarren, wordt begin december uitgereikt bij PLUS Halsteren.