Litechurch
Litechurch Foto: Cate Brugman

Litechurch naar meer dorpen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Litechurch, het nieuwe concept van Huijbergenaar Jozua van Houten, heeft nu de eerste editie gehad. Hij kijkt hier met een tevreden blik op terug.  

“De eerste editie in MFC de Kloek te Huijbergen was voor mij een echte try-out en ik stond versteld dat hier toch rond de 30 mensen op af zijn gekomen. Bij zo’n eerste editie was het ook voor mij nog nieuw. Na afloop heb ik met mensen gesproken die hier geweest waren en heb ik kritisch geluisterd naar wat ze ervan vonden. Met deze punten ben ik aan het werk gegaan en heb deze meegenomen in de planning. Zo is het verhaal van de spreker die we uitnodigen om zijn verhaal te doen in delen geknipt. Tussendoor zijn er maar een paar liederen te horen. Zo wordt het voor ieder die komt nu ook niet te langdradig. De gratis koffie of thee hebben we helaas moeten laten vallen, want de kosten moet ik nog uit mijn eigen zak betalen. Ik ga Litechurch dan ook officieel maken als kerkgenootschap zodat ik giften mag ontvangen waarmee ik de kosten kan dekken en verder door kan groeien. Want ik vind het gewoon fantastisch om mensen op een moderne manier kennis te laten maken met het geloof. Afgelopen zondag heb ik helaas vanwege omstandigheden de tweede editie af moeten zeggen”, aldus Jozua van Houten.  

Litechurch zal naar de verschillende dorpskernen van de Gemeente Woensdrecht komen. De volgende dienst zal op zondag 2 oktober weer plaatsvinden in de Kloek te Huijbergen, dit keer is de inloop vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis. Litechurch heeft inmiddels ook een facebookpagina aangemaakt waar alle nieuwtjes te volgen te zijn. Ook zal Litechurch wekelijks te vinden zijn in de rubriek Kerkberichten van deze krant. Zodat iedereen die geen Facebook heeft op de hoogte kan blijven waar Litechurch zal plaatsvinden die week. 

Litechurch in Huijbergen.