Zaterdag 1, winnaar Markiezen Cup 2022
Zaterdag 1, winnaar Markiezen Cup 2022 Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Met de finaledag van de Markiezen Cup én de eerste competitiewedstrijd in de vierde divisie B is het voetbalseizoen 2022-2023 nu echt begonnen. Komend weekend staat er echter nog veel meer leuks op het programma. Zaterdag 1 mag opnieuw tegen VVC ‘68 aantreden voor de districtsbekercompetitie en Zondag 1 speelt zijn eerste thuiswedstrijd. Het belooft dus weer een mooi weekend op sportpark De Beek te worden!

Zaterdag 1 winnaar Markiezen Cup 2022

Zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag in de finale van de Markiezen Cup van gastheer VVC ’68 gewonnen. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord. Via penalty’s wist Halsteren beslag te leggen op de eerste prijs van dit seizoen!

Op het drukbezochte sportpark De Beek zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd. In de eerste helft nam VVC ’68 de leiding via een goal van oud-Halsteren spits Mike de Nijs. Nog voor rust stelde Halsteren orde op zaken, Toni Ngombo tekende voor de gelijkmaker. Ook in de tweede helft was er geen bovenliggende partij en waren er wat kansen over en weer. Dat de wedstrijd na de reguliere 90 minuten in een gelijkspel eindigde, kwam voor de toeschouwers niet als een verrassing. Penalty’s moesten de beslissing brengen.

In de penaltyserie maakte Halsteren geen fouten, daar waar VVC ’68 tot twee keer toe vergat te scoren. Daarmee was het pleit beslecht en kroonde Halsteren zich tot winnaar van de 23e editie van de Markiezen Cup!

Komende zaterdag treffen de twee ploegen elkaar weer, maar dan in het kader van de districtsbekercompetitie. Die wedstrijd start om 15.00 uur en is gratis toegankelijk!

Zondag 1 niet langs Moerse Boys

De seizoensouverture tegen streekgenoot Moerse Boys is geëindigd in een toch wat teleurstellend 1-1 gelijkspel. Halsteren had het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel, maar wist dat niet in treffers uit te drukken. Halsteren creëerde in de eerste helft kans op kans, maar het counterende Moerse Boys wist de spaarzame kansen voor rust toch met een benutte penalty te verzilveren. Een tegenvaller voor Halsteren, maar het is een ijzeren voetbalwet dat als je zelf niet scoort, het doelpunt aan de andere kant valt. Na rust was het spelbeeld nauwelijks veranderd, Halsteren creëerde kansen en voerde de druk nog wat verder op. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Een corner van Giovanni Moerland werd resoluut ingekopt door Dennis Verheijen. In het laatste kwartier waren er nog grote kansen voor Roman Witting en Thomas van der Spek (bal op lat), maar de spreekwoordelijke trekker werd vergeten over te halen.

Komende zondag staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Dan ontvangt Halsteren de degradant uit de derde divisie EVV uit Echt. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

35 jaar of ouder en toe aan een tweede voetbalcarrière?

Voetbal mogelijk maken voor jong en oud, dat is wat we bij RKSV Halsteren al jaren stimuleren. We prijzen ons gelukkig met enkele veteranenteams, die iedere donderdagavond lekker een uurtje ballen op een half veld (7 tegen 7). Er is bij de veteranen plek voor “nieuw” talent. Lijkt het je leuk om je carrière een tweede impuls te geven of wil je de voetbalsport komen ontdekken, laat dan wat van je horen. Neem contact op via info@rksvhalsteren.nl of bel met Rien Kwik op 06-24779247. Niet twijfelen, gewoon doen!

Meld je aan voor de Whatsapp service

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuws over RKSV Halsteren? Meld je dan aan voor de Whatsapp service van de club. Stuur RKSV AAN naar 06-12605806. Zodra een nieuw bericht op de website wordt geplaatst krijg je daarvan een melding in Whatsapp. Zo ben je niet afhankelijk van social media en ontvang je het nieuws uit de eerste hand. Vele tientallen geïnteresseerden gingen je al voor!

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 3 september: 09:45 uur: Halsteren JO13-1 - Kloetinge JO13-1; 11:15 Halsteren JO15-1 - Kloetinge JO15-1; Halsteren JO18-1 - Halsteren JO17-1; 15:00 Halsteren 1 - VVC’68 1; Halsteren 7 - VVC’68 4; Halsteren 5 - SPS 2.

Zondag 4 september: 11:30 Halsteren 2 - NSV 2, 14:30 Halsteren - EVV Echt.