Afbeelding

Kitesurfen voor de Hartstichting

Algemeen

PUTTE - David Mannessen uit Putte gaat kitesurfen voor de Hartstichting van Hoek van Holland naar Den Helder. Samen met 500 andere kitesurfers gaat Mannessen zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel.

David vertelt: “Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen motivaties om mee te doen. Los van het geweldige event en de enorme fysieke en mentale uitdaging, doen we dit natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Ook in mijn omgeving heb ik gezien wat het effect is. Ik wil alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld op te halen.
De bedoeling is dat iedere kiter minimaal duizend euro ophaalt als sponsorgeld, of als een team zoveel mogelijk. Graag, heel graag draag ik mijn steentje bij om meer te leren van de ziekte zodat er meer aan gedaan kan worden. Hiervoor is geld nodig, heel veel geld. Om te helpen om meer geld in te zamelen ga ik, samen met 500 andere kiters de kust van Hoek van Holland tot Den Helder afvaren, totaal 134 km.”

Het windraam is van 20 augustus tot en met 6 november 2022. Erfelijke hartspierziekten kunnen ernstig hartfalen en/of een hartstilstand veroorzaken. Vaak gaat het om jonge mensen. Soms kan alleen een harttransplantatie hun leven nog redden. Bijna de helft van deze patiënten heeft een foutje in het DNA dat de ziekte veroorzaakt. Elk bedrag is een stapje dichterbij de oplossing. 

Wie David wil sponsoren kan hem vinden op www.hoektothelder.nl of scan bijgaande Qr-code.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding