Bowlen
Bowlen

Bowlingavond voor jongeren uit Oekraïne

Algemeen

OSSENDRECHT - Werkgroep Open Huis Ossendrecht organiseert een bowling-avond voor jongeren uit Oekraïne.

Werkgroep Open Huis Ossendrecht is een aantal jaren opgericht om de statushouders in de gemeente Woensdrecht een ontmoetingsplaats te kunnen bieden. Iedere woensdagochtend konden ze in de Protestantse Kerk van Ossendrecht terecht waar ze in gesprek konden gaan met een grote groep vrijwilligers. Omdat veel statushouders zijn vertrokken en hun plekje hebben gevonden, is deze activiteit gestopt. 

In samenwerking met de BWI, wil deze werkgroep kleinschalige activiteiten ontwikkelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op vrijdag 20 mei houden ze een bowling-avond voor de 12-17 jarigen die in gemeente Woensdrecht verblijven en hiervoor is ook een groep Nederlandse jongeren uitgenodigd. We hopen hiermee te bereiken dat ze elkaar beter leren kennen.
Dat er veel mensen in de gemeente de vluchtelingen uit Oekraïne een warm hart toedragen, blijkt wel uit het feit dat er zich sponsoren aangemeld hebben, die willen helpen een en ander te financieren. Speciale dank gaat uit naar: De familie Van der Plas van Familyland, die een groot deel van de kosten op zich neemt; het Dorpsplatform Ossendrecht dat een financiële bijdrage levert en natuurlijk de BWI, die vooral in de praktische zaken ondersteunt.