Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Verkeersongeval nagebootst bij oefening

Algemeen

HUIJBERGEN - Maandagavond oefende de brandweer op het Vennenplein in Huijbergen. In de lokale facebookgroep hadden ze al geplaatst dat deze oefening openbaar is, zodat iedereen kon komen kijken hoe hulpverlening door de brandweer in z’n werk gaat. 

Het ging namelijk om een oefening, waarbij met behulp van autowrakken, brokstukken en slachtoffers een verkeersongeval werd nagebootst. Om 19.45 kwam de brandweer dan ook aan zoals het bij een echt ongeluk gaat. Brandweerlieden stapten uit en leidinggevenden communiceerden met de aanwezige hulpverleners. Vervolgens werd gekeken hoe het met de slachtoffers ging. De auto’s werden gestabiliseerd en het materieel dat nodig is voor de bevrijding van de slachtoffers werd gepakt. 

Tot in precisie werden de slachtoffers geen seconde uit het oog gelaten en ze werden afgedekt zodat de grote kniptangen de auto’s open konden knippen. Nadat het openknippen klaar was werden scherpe delen van de wrakken afgedekt zodat de slachtoffers in alle voorzichtigheid eruit gehaald konden worden met een brancard. De aanwezige toeschouwers mochten hierna van dichtbij een kijkje nemen en zo nodig vragen stellen. Nadat alles klaar was werd alles keurig netjes opgeruimd en klonk een luid applaus voor de oefening. 

Afbeelding