Afbeelding

Nasi en kruidige visballetjes

Algemeen

Benodigdheden

400 gram visfilet, 15 gram groene kruiden (b.v. peterselie, koriander,
basilicum), 2 theelepels Djintan, olie, 400 gram witte rijst, 600gram roerbak groenten, 1 pakje nasi mix, 4 eetlepels sweet chilisaus, ½ zak kroepoek.

Bereiding

Maal de visfilets in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en
verkruimel een flinke hand kroepoek zo fijn mogelijk. Snijd de groene
kruiden fijn en vermeng het visgehakt goed met de verkruimelde kroepoek, de helft van de groene kruiden, de Djintan en 1 eetlepel olie en vorm hier met natte handen kleine balletjes van. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de groenten ongeveer 4 minuten. Voeg de kruidenmix toe en 100 ml water en wok nog 5 minuten door en schep dan de rijst en de rest van de
groene kruiden erdoor en roerbak nog 3 minuten mee.
Verhit ondertussen een hapjespan en voeg een scheutje olie toe en bak de
visballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Verdeel de nasi over 4 borden en leg de visballetjes en de rest van de kroepoek ernaast. Geef de sweet chili saus er apart bij om de visballetjes en de kroepoek te dippen.

Eet smakelijk!

Diana Rens