Arianne Nuijes, Lenneke Voesenek en Marloes Elst.
Arianne Nuijes, Lenneke Voesenek en Marloes Elst. Foto: Dennis van Loenhout

Koningsdagontbijt typisch Ossendrechtse gezelligheid

Algemeen

OSSENDRECHT – Koningsdag is voor heel veel mensen één van de leukste dagen van het jaar. In Ossendrecht kun je die dag beginnen met een stevige bodem in de maag, die een goede basis legt voor de rest van de dag. Bij drie cafés in het dorpshart kun je op 27 april genieten van een voordelig en lekker koningsdagontbijt. Die typische, Ossendrechtse gezelligheid krijg je er gratis bij.

Eetcafé Boulevard, café De Snor en de Harmoniezaal slaan de handen ineen om voor de eerste keer sinds corona die ouderwetse, Ossendrechtse gezelligheid weer tot leven te wekken, net als vóór corona. Arianne Nuijes van Eetcafé Boulevard hoopt dat de drie cafés op de ochtend van Koningsdag vollopen: “Dat zou fantastisch zijn”, zegt ze, “voor de horeca die het zwaar heeft gehad in de coronatijd, maar ook voor al die Ossendrechtenaren die snakken naar een feestelijke dag. Wij gaan ze helpen om die goed te beginnen.”
Chefkok Peter Hussaarts van Eetcafé Boulevard zorgt voor de bereiding van de ontbijtjes, hij belooft diverse broodjes en croissantjes, vers beleg, koffie, thee of jus, een eitje en een koffiekoekje. Alles, kortom, wat nodig is om daarna te genieten van een leuke dag. Een ontbijtje kost 8 euro, maar wie een volle spaarkaart inlevert betaalt slechts de helft. Arianne legt uit dat zij en haar collega-ondernemers de samenwerking hebben gezocht met de lokale ondernemersvereniging om het koningsdagontbijt onder de aandacht te brengen.

“Spaarkaarten zijn te verkrijgen bij de servicebalie van de Coop-supermarkt, bij Butterflies and Flower, bij de Haarzaak, bij Sebregts Mode, bij Joss Trends & More, bij slagerij Ron Tak en bij Het Zoete Rijk. We hopen op een grote opkomst, zodat wij eindelijk weer eens kunnen laten zien hoe gezellig het kan zijn in Ossendrecht.”

“Het allermooiste zou zijn als het weer goed is, en onze gasten buiten kunnen eten”, zegt Marloes Elst van Café De Snor, “maar wat het weer ook brengt, het is vooral een goed gevoel om mensen weer bij elkaar te kunnen brengen.” Dat vindt ook Lenneke Voesenek van de Harmoniezaal: “Het maakt niet uit voor welk café mensen kiezen, als ze maar gezellig komen ontbijten. Er is plek genoeg voor iedereen. Wij doen onze uiterste best om er iets moois van te maken, als mensen dat zelf ook doen, dan wordt het het mooiste Koningsdagontbijt dat we hier ooit hebben gehad.”