Overhandiging van de cheque aan wethouder Jacobs.
Overhandiging van de cheque aan wethouder Jacobs. Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Onder schitterende weeromstandigheden was het een druk weekend op sportpark De Beek. Met op vrijdagavond de benefietwedstrijd en op zaterdag gelijktijdig thuiswedstrijden van Zaterdag 1 en Zondag 1. En als toetje op maandag nóg een thuisduel van Zondag 1. Voetbalminnend Halsteren kwam dus goed aan zijn trekken.

Geslaagd benefietduel oud-Halsteren - oud-NAC

De publieke belangstelling was groot voor de benefietwedstrijd van oud-spelers van Halsteren tegen de oud-spelers van NAC Breda. En dat was goed, want de helft van de recette en lotenverkoop zou worden bestemd voor de steun aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Bergen op Zoom. De wedstrijd eindigde in een 1-8 overwinning voor NAC Breda, maar over die eindstand werd na afloop weinig gesproken. In een uitpuilende kantine was het weerzien met oude vrienden en bekenden veel belangrijker en moest Pierre van Hooijdonk natuurlijk met veel aanwezigen op de foto. Voorzitter Jan van Elzakker overhandigde aan wethouder Barry Jacobs een cheque van 600 euro, die een goede bestemming krijgt in Huize Avondvrede. En het bleef nog lang (prettig) onrustig op De Beek.

Zaterdag 1 deelt de punten met Prinsenland

Lang leek Zaterdag 1 het onderspit te gaan delven tegen naaste concurrent Prinsenland. Het keek al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. Maar in de dying seconds van de wedstrijd tikte Tom de Bonte op aangeven van Thom Luijks de bevrijdende gelijkmaker binnen, een echte TomThom-treffer dus. En hoewel de opluchting groot was, liet Zaterdag 1 hiermee wel de kans liggen om drie punten in te lopen op koploper WHS, dat verrassend onderuit ging tegen Krabbendijke. Komende zaterdag gaat Zaterdag 1 op bezoek bij Tholense Boys. Het duel op sportpark De Bent begint om 15.00 uur en is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZa1.

Zondag 1 reist af naar Malden

Na het dubbelprogramma van afgelopen weekend staat voor a.s. zondag de verre uitwedstrijd tegen Juliana ‘31 in Malden op het programma. Opnieuw een sterke tegenstander, waarvan Halsteren eerder dit seizoen in eigen huis met 1-3 verloor. De ploeg is dus meer dan gewaarschuwd. Het duel op sportpark De Broeklanden start om 14.00 uur en is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZo1.  

PUMA Citycrew komt langs

Op woensdag 20 april vanaf 18:00 tot 22:00 uur hebben alle leden de mogelijkheid om gratis de nieuwste PUMA voetbalschoenen te testen. Deze mogelijkheid wordt ons geboden door onze sponsor Voetbalshop.nl in samenwerking met PUMA. Zij zullen de club bezoeken met de PUMA bus, gevuld met de nieuwste voetbalschoenen.
Zoals gezegd kunnen de leden van de club de nieuwste voetbalschoenen gratis testen tijdens de training, maar ook tijdens een ‘skill game’. Voor de snelste speler is hier ook nog een mooie prijs te winnen, waaronder nieuwe voetbalschoenen. Daarnaast zit er een Playstation ingebouwd in de bus, waar FIFA tegen elkaar kan worden gespeeld. Ben je tevreden over de schoenen, dan kan je ze met 10% korting aanschaffen bij Voetbalshop.nl.

Vrijdag 2e clinic meidenvoetbal

Dat voetbal onder meiden een steeds populairdere sport is, bleek wel uit de grote opkomst bij de eerste voetbalclinic op sportpark De Beek op 8 april. Maar liefst 22 meiden hadden zich aangemeld om de uitdaging aan te gaan of kennis te maken met deze mooie sport! Mocht je deze clinic gemist hebben dan is er nog een mogelijkheid om je aan te melden voor de clinic op vrijdag 22 april. Aanmelden kan via meidenvoetbal@rksvhalsteren.nl onder vermelding van je naam en leeftijd. Deelname aan de clinic is kosteloos. Hopelijk zien we je dan?

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 23 april: 09:45 Halsteren JO8-3 - ODIO JO8-2; Halsteren JO9-1 - Grenswachters JO9-1; Halsteren JO13-3 - SJO De Markiezaten JO13-1; Halsteren JO10-1 - Steen JO10-1JM; Halsteren JO10-3 - Sprundel JO10-1; Halsteren JO11-1 - Unitas’30 JO11-2; Halsteren JO11-4 - DVO’60 JO11-2. 11:15 Halsteren MO15-1 - DIA MO15-1; Halsteren JO13-4 - NVS JO13-1; Halsteren JO13-1 - SC Gastel JO13-1. 13:00 Halsteren JO17-3 - Hoeven JO17-2; Halsteren 2 - Tholense Boys 2; Halsteren JO17-1 - SC Gastel JO17-1. 15:00 Halsteren 4 - DBGC 3; Halsteren 7 - MZC’11 5.
Zondag 24 april: 11:30 Halsteren 3 - ODIO 3; 12:00 Halsteren 2 - UVV’40 2.
Dinsdag 26 april: 19:00 Halsteren 3 - VVC’68 2.

Kijk voor meer informatie op onze website:
www.rksvhalsteren.nl.