Ons Kent Ons quiz
Ons Kent Ons quiz

Ons Kent Ons ‘De Komische Kennis Kwis’

Algemeen

HALSTEREN - Zaterdagavond 21 mei verzorgt de Halsterse Toneelvereniging Ons Kent Ons een avond vol verrassende optredens. Dit onder de naam ‘De Komische Kennis Kwis’, met als achterliggende gedachte ‘Gewoon omdat het weer kan’. Eindelijk na 2,5 jaar kan de groep weer haar donateurs, trouwe bezoekers en andere gasten ontvangen voor een feestelijk en vrolijk weerzien. Deze avond vol surprises vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Wittenhorst aan het Lindenlaantje. 

Wat kunnen (én mogen) wij nu al meedelen; het is geen toneelstuk dat zal worden opgevoerd. Wel zullen de toeschouwers deze avond aangenaam worden bezig gehouden door de leden van Ons Kent Ons. De titel De Komische Kennis Kwis geeft de leidraad aan van de avond. Wij zijn als vereniging ontzettend blij om u eindelijk weer te mogen begroeten. Ook niet onbelangrijk; de toegang is geheel gratis. Wel dient u zich aan te melden via telefoonnummer 06-42 80 71 55. Hopelijk mogen wij veel toeschouwers welkom heten bij De Komische Kennis Kwis. 

Lockdowns

Over de eerstkomende voorstellingen in oktober 2022 leest u verderop meer. Eerst even terug naar oktober 2019. Toen voerde de vereniging 3 maal met veel succes het blijspel ‘Een schat van een buste’ op. Dat was in Café-Zaal De Roos, toen het vaste lokaal van Ons Kent Ons. De volgende uitvoeringen stonden gepland voor mei 2020. Echter alle plannen vielen in duigen want de corona-pandemie zorgde ervoor dat deze optredens geen doorgang konden vinden. Door de opeenvolging van lockdowns in de horeca moest Ons Kent Ons pas op de plaats maken. Dat gold natuurlijk voor alle verenigingen. Diverse malen werden er data vastgesteld maar deze moesten weer worden afgezegd. 

Repetities

Ondertussen sloot Café-Zaal de Roos voorgoed de deuren en kon Ons Kent Ons op zoek naar nieuwe huisvesting. Gelukkig kregen wij al snel een mooie toezegging van Marco Mol, eigenaar van Restaurant 1633 Eten & Drinken. Hij bood ons de bovenverdieping (de oude raadszaal van de Gemeente Halsteren) als repetitieruimte aan. In die raadszaal zijn door de politici in het verleden genoeg komedies opgevoerd! Dus een zeer geschikte ruimte voor Ons Kent Ons. Sinds juni 2021 vinden onze repetities op maandagavond plaats bij 1633 Eten & Drinken. Helaas moesten de oefenavonden later weer afgebroken worden door de maatregelen. Maar vanaf februari 2022 zijn de spelers druk in de weer met het repeteren voor de voorstellingen die in oktober 2022 zullen plaatsvinden. 

Versterking

Die opvoeringen op vrijdagavond 14 & zaterdagavond 15 oktober 2022 worden in eveneens Ontmoetingscentrum De Wittenhorst gegeven. Op het programma staat de kluchtige komedie ‘Vlam in de pan’. Geschreven door de Vlaming Alwin Grijseels. Eerder was niet mogelijk omdat de repetitietijd te kort was. Bovendien lag ook de decorbouw stil. Echter, de decorploeg, bestaande uit Paul Snoeren & Cees Tunders, is inmiddels volop aan het werk. Positief nieuws is ook dat enkele nieuwe spelende leden zich hebben aangemeld bij Ons Kent Ons. Versterking van het spelersbestand is belangrijk voor de vereniging. Dus mocht u ook interesse hebben in deze leuke hobby, kom gerust eens vrijblijvend langs tijdens de wekelijkse repetitie op maandagavond bij 1633 Eten & Drinken, aanvang 19:30 uur. 

Verrassingsavond

Echter eerst staat zaterdagavond 21 mei op het programma. De leden van de vereniging en ook diverse medewerkers zijn druk aan het oefenen voor deze speciale avond. Want speciaal voelt het zeker aan. Na 2,5 jaar van plannen maken én telkens weer moeten uitstellen pakt Ons Kent Ons met verve de draad weer op. De vereniging heeft ervoor gekozen om 21 mei te benutten om de banden met donateurs, vaste bezoekers en alle andere belangstellenden aan te halen. Zodat iedereen weet dat Ons Kent Ons nog steeds een actieve en bloeiende club is. Deze avond zult u verschillende optredens voorgeschoteld krijgen. Uiteraard verraden wij nu nog niet al te veel. Want het moet een ‘verrassingsavond’ worden. Uit de titel De Komische Kennis Kwis komt al naar voren dat er zaterdag 21 mei een soort competitie-element in zit. Door middel van een aantal vragenrondes wordt uw kennis op een leuke manier getest. Deze kwisrondes worden afgewisseld met diverse ‘verrassende’ optredens. Gezelligheid staat deze avond op de 1e plaats. Interesse om aanwezig te zijn bij De Komische Kennis Kwis? Meld u aan via 06- 42 80 71 55. Aanvangstijd 20:00 uur, de zaal opent om 19:30 uur. U bent allemaal van harte welkom! 

Toneeluitvoeringen

En 14 & 15 oktober gaat Ons Kent Ons weer 2 toneeluitvoeringen verzorgen. Het vermakelijke blijspel ‘Vlam in de pan’ speelt zich af in restaurant ‘Puur Geluk’. U maakt kennis met een bont gezelschap aan medewerkers en gasten, die allemaal toch iets anders zijn dan in 1e instantie kan worden verwacht...

Ons Kent Ons houdt u op de hoogte.

De daaruit voortvloeiende komische & onverwachte ontwikkelingen staan garant voor een avond vol plezier. De regie van “Vlam in de pan” is in de vertrouwde handen van Jac van Steen. Via deze kranten houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwtjes omtrent Ons Kent Ons. De eerstkomende activiteit van de club is zaterdagavond 21 mei “De Komische Kennis Kwis” in Ontmoetingscentrum De Wittenhorst. Deze kunt u geheel gratis bijwonen. Graag heten wij u “Welkom Terug”.       Toneelvereniging Ons Kent Ons.

Ons Kent Ons