Uitreiking cheques door KSV Animo aan afgevaardigden van Halchterth, Hertenkamp, Scouting en Kindervakantiespel.
Uitreiking cheques door KSV Animo aan afgevaardigden van Halchterth, Hertenkamp, Scouting en Kindervakantiespel. Foto: Bep Tielemans

KSV Animo stopt en schenkt vier cheques

Algemeen

HALSTEREN - Voor de Halsterse vereniging van kleindierhouders KSV Animo is het doek gevallen. Van het twintigtal resterende leden dat de ooit bloeiende vereniging nog overhield, waren er slechts vijf meer actief. Voorzitter Piet Willemen en penningmeester Piet de Mooij verrichtten zaterdagochtend nog een mooie laatste mooie daad.

In de ‘huiskamer’ van de Hof van Ram bij Heemkundekring Halchterth verblijdden de ex-bestuursleden vier lokale ‘goede doelen’. Heemkundige studiekring Halsteren-Lepelstraat, Stichting Hertenkamp de Beek, Scouting Jeanne d’Arc en Kindervakantiespel Onder de Panne mochten ieder een cheque ter waarde van 1000 euro in ontvangst komen nemen. KSV Animo had vorig jaar bij het afscheid nemen van de leden al beslist dat het overgebleven geld dat nog in kas was naar deze lokale doelen zou gaan. Uiteraard waren alle vier de organisaties bijzonder in hun nopjes met de prachtige gift.

Het vaandel van KSV Animo. dat in 1983 is gemaakt op Vrederust, krijgt een plaats in het museum van Halchterth als herinnering aan de kleindiersportvereniging die 63 jaar actief is geweest in en rond Halsteren. Animo organiseerde regelmatig tentoonstellingen van konijnen en sierduiven en heeft meegewerkt aan het in stand houden en verbeteren van verzorging van meerdere kleine diersoorten door keurmeesters.

Vergrijzing en nauwelijks aanwas van jeugd liggen ten grondslag aan het opheffen van de ooit bloeiende vereniging. Gegevens van KSV Animo worden opgeslagen in het archief van Heemkundekring Halchterh. 

KSV Animo verblijdt na opheffing vier goede Halsterse doelen.
KSV Animo verblijdt na opheffing vier goede Halsterse doelen. Welkomstwoord door Lia Rozendaal van Halchterth, rechts voorzitter Piet Willemen en penningmeester Piet de Mooij van KSV Animo.
Afbeelding
Afbeelding
KSV Animo verblijdt na opheffing vier goede Halsterse doelen.
KSV Animo verblijdt na opheffing vier goede Halsterse doelen.
KSV Animo verblijdt na opheffing vier goede Halsterse doelen.