De band Nytrox nam het initiatief voor een benefietfestival ten bate van Oekraïne.
De band Nytrox nam het initiatief voor een benefietfestival ten bate van Oekraïne. Foto: Pascal Brugman

Muzikale actie voor Oekraïne succes

Algemeen

WOENSDRECHT - In Café het Hoefijzer in Woensdrecht werd zaterdag 9 april gerockt en ingezameld voor de Oekraïne onder de titel ‘Music For Ukraine’. De rockband Nytrox had hiertoe het initiatief genomen. 

Norbert Plat, bassist bij Nytrox, is erg tevreden met de opbrengst van het benefietfestival: €2500. Hij vertelt: “Het begon allemaal met een idee, waarmee we naar Café het Hoefijzer gingen. De uitbaters wilden gelijk meewerken aan dit initiatief waarbij we zowel spullen als geld inzamelden. We nodigen daarvoor regionale bandjes en een dj uit, allemaal belangeloos. Helaas viel er een band af, maar hiervoor vonden we al snel vervanging. We willen dan ook alle bezoekers, donateurs, artiesten, het Hoefijzer en alle andere medewerkers bedanken voor deze top dag”, aldus Norbert Plat.  

Om 14.00 uur werd het festival geopend door de band Davilex Panda, gevolgd door DEVRN en alle andere bands. Vanaf het begin was er al een goede opkomst van het publiek. Aan het eind van de middag konden de bezoekers even op adem komen met een lekkere snack bij Burgers Jay, die hiervoor speciaal naar Woensdrecht waren gekomen met hun stand. Vanaf 19.00 uur werd er weer gerockt en verder gefeest tot in de late uurtjes, met een flinke opbrengst.   

Het geld en de spullen gaan rechtstreeks naar Irping en omgeving in de Oekraïne, hier komt de vrouw van automonteur Jacek oorspronkelijk vandaan. Daar wordt nog steeds hevig gevochten en is humanitaire hulp hard nodig. Jacek is werkzaam in Bergen op Zoom, leerde Norbert Plat kennen en vertelde hem over de hulp die er zo hard nodig is. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding