Thom Luijks op dreef tegen Klundert
Thom Luijks op dreef tegen Klundert Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

We hebben een zonnig weekeind achter de rug, waarin onze hoofdmachten wisselende resultaten boekten. Op zondag bleef Zondag 1 steken op een gelijkspel, maar op zaterdag pakte Zaterdag 1 de volle buit.

Luijks neemt Zaterdag 1 op sleeptouw

Met een volledige voorhoede die ontbrak was het voor coach Remco van Haaren puzzelen om tegen Klundert een fatsoenlijke opstelling te maken. Met eigenlijk één echte voorhoedespeler (Tom de Bonte) in het veld was het niet raar dat Halsteren in de eerste helft aanvallend weinig potten kon breken. Maar ook achterin oogde de ploeg kwetsbaar en werd het op snelheid meermaals afgetroefd. Bij rust keek Halsteren dan ook tegen een 0-1 achterstand aan en was duidelijk, dat in de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt. Dat gebeurde ook. Kort na rust zette Thom Luijks (foto) Halsteren eerst naast Klundert en binnen enkele minuten ook op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd was daarmee volledig gekanteld. En zeker toen Tom de Bonte ook nog voor de 3-1 tekende, leek het vonnis voor middenmoter Klundert geveld. Toch werd het in de slotfase nog spannend, toen Klundert met de 3-2 de aansluiting vond. De winst kwam echter niet meer in gevaar en zo kon Halsteren wederom drie punten bijschrijven. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger Krabbendijke op het programma. De wedstrijd start om 14.30 uur en is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZa1.

Puntendeling voor Zondag 1

In de wetenschap dat koploper Baronie zaterdagavond had verloren van OJC Rosmalen, kon Halsteren bij winst dus goede zaken doen en de achterstand op de koploper verkleinen. Tegenstander Longa ‘30 had echter de punten ook hard nodig om straks de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De gasten uit Lichtenvoorde waren dan ook met maar één doel gekomen: minimaal een punt pakken tegen Halsteren. In een dodelijk saaie eerste helft viel er voor het aanwezige publiek weinig te genieten. Halsteren leek het geluk aan de zijde te hebben door vlak voor rust via een goal van Jeroen Beerendonk op voorsprong te komen. Het was echter een voorsprong die in de tweede helft niet lang stand hield. Kort na rust ging het mis voor Halsteren: een ogenschijnlijke goal van Longa ‘30 leek op de doellijn nog te worden afgewend, maar de scheidsrechter besloot na overleg met zijn assistent de goal toch te tellen. Met de 1-1 stand kwam het duel weer in status quo. Longa ‘30 verdedigde met hand en tand de gelijke stand. Halsteren bleek echter onmachtig om aanvallend wat uit te richten. Hierdoor draaide het duel uit op een gelijkspel. Doordat de concurrentie van Halsteren wel wisten te winnen, is het verder achterop geraakt en bezet het nu een vijfde plek. Komend weekend staat er geen competitiewedstrijd gepland. Op 3 april speelt Halsteren de volgende competitiewedstrijd, wederom thuis. Dan is Silvolde de tegenstander.

Paasactie: Paasbonbons

Pasen staat weer voor de deur! Tosca en RKSV Halsteren slaan de handen ineen om u voor een appel en een ei een heerlijke aanbieding te kunnen doen in de vorm van een doosje paasbonbons. We bieden twee verschillende doosjes aan qua inhoud: 250 gram € 6,- en 500 gram € 10,-. Een deel van de opbrengsten komt ten goede van de vereniging. Bestel via de website van RKSV Halsteren of bijgaande QR-code. De uiterste besteldatum is woensdag 6 april. Zorg dat je niet het haasje bent! De bestelde bonbons afhalen in de kantine van woensdag 13 t/m zaterdag 16 april tussen 18:00 en 20:00 uur.

Save the date: 25 juni “538 Party”

25 juni sluiten we seizoen af met een knaller: een “538 party”. Zet ‘m alvast in je agenda! Deze avond kunnen wij aanbieden in samenwerking met Splitt. Meer informatie over deze party (en meer...) volgt snel!

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 26 maart: 08:30 Halsteren JO8-2 - MOC’17 JO8-3; Halsteren JO9-1 - DBGC JO9-1JM; Halsteren JO13-3 - Vivoo JO13-1JM; Halsteren JO10-3 - Achtmaal JO10-1; Halsteren JO10-2 - SPS JO10-1. 09:45 Halsteren JO14-1 - Dongen JO14-1; Halsteren JO13-4 - Rillandia JO13-1; Halsteren JO11-4 - De Fendert JO11-1; Halsteren JO11-2 - Yerseke JO11-1. 11:15 Halsteren JO16-2 - Zundert JO16-1JM; Halsteren MO19-1 - MOC’17 MO19-1; Halsteren JO15-2 - Victoria’03 JO15-1. 13:00 Halsteren JO17-2 - DSE JO17-1; Halsteren JO16-1 - Arnemuiden JO16-1JM; Halsteren JO17-1 - RBC JO17-1. 15:00 Halsteren 5 - Boeimeer 4; Halsteren 4 - Smerdiek 2; Halsteren 7 - SC Stavenisse 2.