Afbeelding

WVV’67 wint coronaderby

Algemeen

WOENSDRECHT – Terwijl de wereld in shock verkeert, vormt voetbal soms de belangrijkste bijzaak in het leven. Ook bij aanvang van de vastenperiode alwaar het coronavirus opnieuw gigantisch de kop op stak. In aanloop naar de derby tussen WVV’67 en METO regende het meer en meer positieve testen. Wederzijdse selecties werden aanzienlijk getroffen, vervolgens gewikt en gewogen en uiteindelijk voor toch een aftrap op sportpark De Fortuin in Woensdrecht gekozen!

METO wijzigde noodgedwongen, in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen NVS, haar basisopstelling met maar liefst zeven spelers. Zelfs coach Ronald Broos maakte na negen (!) seizoenen zijn rentree in het hart van de verdediging. De schade bij WVV’67 was vooraf, met de afwezigheid van onder meer Martijn de Nijs, Max van Elzakker en Youri van der Meulen, iets minder groot.

Ondanks gering krachtsverschil waren in de aanvangsfase de beste kansen voor de bezoekers. Aanvoerder Jens Hermans miste echter oog in oog met Brian Verbrugge en Niels Goossens had pech met een kopbal en omhaal net naast de goal. WVV’67 sloeg echter in de 32e minuut keihard terug toen de opgekomen Matt Luijkx een perfecte voorzet van dichtbij binnen werkte, 1-0. De groenzwarte pret duurde exact een minuut. Daan Maasdijk stoomde het strafschopgebied in en werd door Quirijn Schevenhoven met een correcte sliding van scoren afgehouden. De scheidsrechter van dienst oordeelde echter anders en bood Daan Maasdijk vanaf elfmeter alsnog de kans, 1-1.

Na rust trok WVV’67 het initiatief beetje bij beetje naar zich toe. METO wist maar moeilijk onder de toenemende druk uit te komen doch hield stand. Tijdens een nieuwe Woensdrechtse aanval legde Niels Goossens op de rand van de zestien-meter Hessel van Aalzum onreglementair neer. Penalty oordeelde de arbiter wederom. Halverwege de tweede helft kreeg Quirijn Schevenhoven een unieke gelegenheid om zijn ‘foutje’ te herstellen. De WVV-captain faalde niet en schoot zijn team gedecideerd opnieuw op voorsprong. 

Het roodwitblauwe verzet bleek hiermee definitief gebroken en men mocht van geluk spreken toen twee opeenvolgende corners van Hessel van Aalzum op de paal en lat spatten. 

METO bracht in extremis nog Joey van Hooijdonk, WVV’67 antwoordde met oudgediende Brian Jaspers. De uitslag bleef echter ongewijzigd, 2-1. Ronald Broos reageerde schouderophalend. “Wanneer je een kleine tien man mist, mag je slechts hopen en geen illusies hebben. Het is zoals het is”.

WVV’67: Brian Verbrugge, Bjorn Verbrugge(45. Merlijn Goossens), Matt Luijkx, Quirijn Schevenhoven, Sander de Nijs, Jens van Lakwijk, Thijs de Ron (90. Brian Jaspers), Thimo Rottier, Joost Colpaart, Tomlin Smits (76. Daan Rommens), Hessel van Aalzum.

METO: Bram Konings, Ronald Broos (83. Joey van Hooijdonk), Sander Bogers, Quinten Hunting, Niels Goossens (73. Pim Bruijnzeels), Joost Daalmans, Daan Holtzer (73. Yorick Theuns), Joep van Kalmthout, Daan Maasdijk, Jens Hermans, Bo Vriens.