Vrijdagochtend 11 maart tussen 11.00 en 12.00 uur zal op de voetbalvelden van WVV een sponsorloop plaatsvinden van Fortuna.
Vrijdagochtend 11 maart tussen 11.00 en 12.00 uur zal op de voetbalvelden van WVV een sponsorloop plaatsvinden van Fortuna. Foto: Dennis van Loenhout

Fortuna in actie voor kinderen Oekraïne

Algemeen

WOENSDRECHT - Kinderen en teamleden van Fortuna hebben de handen ineengeslagen. Ze vonden dat ze niet stil konden blijven zitten, maar zo snel mogelijk in actie moesten komen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Met name de beelden van de grote aantallen gevluchte kinderen en hun moeders maakten veel los bij de kinderen en hun leerkrachten. Daarom moest meteen in actie gekomen worden. Er werd een digitale collectebus geopend op giro 555 en er werd besloten om nog deze week een sponsorloop te organiseren. 

Die sponsorloop staat gepland op het terrein van WVV te Woensdrecht, de voetbalvereniging die van harte hun medewerking verleende. De kinderen van beide locaties van Fortuna zijn inmiddels sponsoren gaan zoeken in hun naaste omgeving en de digitale collectebus stroomt vol : Digicollect giro 555 LPS-Fortuna.  

Inmiddels lopen de donaties al flink op, terwijl de kinderen nog moeten gaan rennen. Dit zal vrijdagochtend 11 maart tussen 11.00 en 12.00 uur op de voetbalvelden plaatsvinden. Voor elk gelopen rondje ontvangen de kinderen sponsorgeld, geld dat hard nodig is voor hun leeftijdsgenootjes uit Oekraïne. Dit alles zal gebeuren onder de klanken van DJ Dave, die geheel belangeloos zijn medewerking heeft toegezegd.