Zicht op de Auvergnepolder vanaf de Tholenseweg.
Zicht op de Auvergnepolder vanaf de Tholenseweg. Foto: Bep Tielemans

Bergse VVD: ‘Auvergnepolder duurzaam bedrijventerrein’

Algemeen

HALSTEREN/GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Fractievoorzitter Dominique Hopmans van de Bergse VVD heeft een (concept)motie ingediend naar aanleiding van een extra onderzoek naar de locatie voor het hoogspanningsstation dat gerealiseerd moet worden. 

Dit TenneT station is gepland ‘ergens’ in open gebied ten westen van Bergen op Zoom, Halsteren of Lepelstraat. De uitbreiding moet gekoppeld worden aan de stroomvoorziening van Schouwen-Duiveland. Over de keuze van een locatie is veel te doen.  

Hopmans: “Partijen moeten zich kunnen uitspreken over hoe zij de onderlinge relatie, oftewel het ‘grotere geheel’ zien. Daarnaast moeten we ons beseffen dat als we nú niet handelen er de komende acht jaar geen economische ontwikkeling plaats gaat vinden binnen onze gemeentegrenzen. Het moet een weloverwogen politieke keuze zijn om daar al dan niet mee in te stemmen.” 

Er zijn afspraken gemaakt in het kader ‘Programmering bedrijventerrein Brabantse Wal’. De Bergse VVD vraagt het college van B en W 10 hectare bedrijvigheid aansluitend op Theodorushaven/Noordland (Auvergnepolder) op te voeren als tweede regionaal strategisch bedrijventerrein, voor duurzame bedrijvigheid.  

Zicht op Auvergnepolder.
Hoogspanningsmasten in polder bij Halsteren.