Afbeelding

Brede hulp belastingzaken met steunpunt dichtbij

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De Belastingdienst helpt inwoners van Bergen op Zoom en omgeving met al hun vragen over belastingen, toeslagen en terugbetalingen. In het steunpunt van de Belastingdienst in het stadskantoor kunt u er op afspraak met vragen terecht op dinsdag en woensdag van 9:00 tot 13:00 uur.

Het steunpunt in Bergen op Zoom is een gemakkelijke manier om met de Belastingdienst in contact te komen. “De Belastingdienst wil fysiek bereikbaar zijn op dé plek waar inwoners contact hebben met de overheid. Daarom hebben we een steunpunt geopend in dit stadskantoor. Medewerkers van de Belastingdienst helpen mensen er met al hun vragen over belastingzaken. Je voelt je gehoord én geholpen in een gesprek van mens tot mens”, zegt Bjorn Meijer van de Belastingdienst.

Afspraak

Een afspraak over uw belastingen vraagt om tijd en aandacht. Daarom helpen de medewerkers van het steunpunt u zorgvuldig en bespreken zij rustig al uw vragen. En hebt u bij thuiskomst toch nog een vraag? Dat is geen probleem, de medewerkers helpen u graag nog een keer. 

Bij het steunpunt kunt u terecht met al uw belastingvragen. Of het nu gaat om een meer lastige vraag bij geldproblemen of het invullen van een formulier. En binnenkort is het weer tijd voor de belastingaangifte en dan helpt het steunpunt ook gratis.

Helpen

Baliemedewerker Barbra is ook blij met het steunpunt in Bergen op Zoom. “We zitten op een centrale plek en mensen hoeven nu niet meer helemaal naar het belastingkantoor in Middelburg of Breda te reizen. Dat verlaagt de drempel om hulp te zoeken. Mensen kunnen bijvoorbeeld bij ons steunpunt terecht als zij hun belastingzaken even niet meer op orde hebben. Ook met een vraag over het recht op huurtoeslag of hulp bij het invullen van formulieren zijn mensen welkom. Verder geef ik regelmatig uitleg bij brieven waarin bijvoorbeeld staat dat mensen moeten terugbetalen of juist geld ontvangen. “Klopt dat bedrag wel?”, is een vraag die ik vaak hoor. Die onzekerheid neem ik graag weg. Door aandachtig te luisteren en begrip te tonen, probeer ik anderen zo goed mogelijk te helpen.”

Wilt u ook hulp in het steunpunt van de Belastingdienst? 

U kunt hiervoor een gratis afspraak maken via de BelastingTelefoon. 
De BelastingTelefoon (0800 - 0543, gratis) is bereikbaar van: Maandag tot en met donderdag: 08:00 - 20:00 uur. Vrijdag: 08:00 - 17:00 uur.

Het steunpunt is op afspraak geopend: Op dinsdag en woensdag van 9:00 - 13:00 uur. In het stadskantoor van Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom.

Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/contact.

Steunpunt van de Belastingdienst bij het stadskantoor in Bergen op Zoom.