Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Toch liever vakantie ...

Algemeen

HALSTEREN - De scholen zijn weer open na zo’n drie weken vakantie. Landelijk hoor je in de media dat veel kinderen weer blij zijn dat ze naar school kunnen. Wij gingen eens polsen bij ons in de buurt. 

We kwamen Merijn, Lars, Dennis, Viggo en Isaak tegen, allemaal middelbare scholieren. “Wij staan niet te springen om weer naar school te gaan. Wij zijn een echte vriendengroep en hebben ons eigenlijk best vermaakt. Bij onze voetbalclub konden we niet terecht maar we hebben veel onder elkaar gevoetbald. Het weer was goed, af en toe wat regen, maar de temperatuur was prima. Thuis hebben we veel playstation gespeeld en rond de jaarwisseling hebben we een beetje vuurwerk afgestoken. Je ritme verandert wel: later naar bed en uitslapen. Merijn was ook nog gaan skiën, fantastisch natuurlijk, maar het omgaan met de vriendengroep is toch het mooiste dat er is.”

Intussen zijn Bram en Rick aan komen lopen. Deze heren zijn duidelijk jonger dan het door ons geïnterviewde vijftal. Ook zij hebben zich kostelijk vermaakt in de vakantie. Bram vertelt: “Wij zitten bij elkaar in de klas op De Biezenhof. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo’n zin had om naar school te gaan. We hebben veel buiten gespeeld en dat is prima bevallen. Rick vult aan: “Ik ben in de vakantie naar Disneyland geweest. Het buiten voetballen en familie bezoeken zijn me heel goed bevallen. Gelukkig hebben wij hier in Halsteren de ruimte en er is altijd wel iemand om mee te spelen. Alleen thuis zitten zou gauw vervelen denk ik en dan kan ik me voorstellen dat je weer snel naar school wil.”

Afbeelding