Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

RKSV Halsteren weeknieuws

Afscheid Rini Gabriëls


Afgelopen weekend heeft RKSV Halsteren afscheid moeten nemen van Rini Gabriëls. Hij overleed plotseling op 67-jarige leeftijd. Rini was als hoofd Technische Zaken Jeugd de man achter de teamsamenstellingen, de scouting en het opstellen van de trainingsschema’s. Vele tientallen jaren heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor onze club en daar zijn we hem dankbaar voor. Zaterdag bracht Rini een laatste bezoek aan sportpark De Beek, omringd door een indrukwekkende haag van leden en vrijwilligers van de club. Ook vanaf deze plek wensen we de nabestaanden van Rini heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. We zullen hem missen.

Nog geen herstart van de competitie

Hoewel we als club blij zijn, dat we vanaf deze week weer voluit kunnen trainen en onderling wedstrijden kunnen spelen, was het jammer dat er nog geen herstart van de competitie kon worden aangekondigd. De KNVB heeft alle pijlen gericht op het volgende “weegmoment” op 25 januari a.s., waarbij het de verwachting is dat dan verdere versoepelingen worden aangekondigd en in het weekend van 29 en 30 januari het spelen van wedstrijden in competitieverband weer mogelijk wordt.

Hervatting trainingen

Vanaf deze week kunnen alle teams weer trainen. Er gelden geen beperkingen meer in leeftijd en tijdstip. Hiermee zal het oude trainingsschema, zoals dat voor 28 november gold, weer van toepassing zijn. De kleedkamers en toiletten zijn in principe toegankelijk, maar hou hiervoor je coronatoegangsbewijs bij de hand. De kantine mag alleen geopend zijn voor het afhalen van drank- en snacks. Hou de website in de gaten voor informatie over de exacte openingstijden. Zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden is geen publiek toegestaan. Ouders van jeugdleden dienen hun zoon of dochter bij de poort af te zetten en op te halen.

Hoe staan de senioren ervoor?

We zijn optimistisch over de hervatting van de competities eind januari. Reden genoeg om in deze rubriek aandacht te besteden aan de stand van zaken bij de senioren. Van de beide hoofdmachten weten we dat ze nog volop in de race zijn voor het kampioenschap dan wel promotie. Maar hoe zit het met de andere teams? Een kleine bloemlezing.

Zaterdag 2 (3e klasse D)

Het tweede zaterdagelftal gaat ongeslagen aan kop in de 3e klasse. De equipe van trainer Erik Verschoor heeft na zeven wedstrijden een indrukwekkend doelsaldo van +37. Belangrijkste concurrent is MOC’17 2, dat eveneens ongeslagen is maar twee punten minder heeft dan Halsteren. Bovendien komt dit team ook nog uit in de districtsbeker, waarin het al voor daverende verrassingen heeft gezorgd!

Zaterdag 3 (4e klasse - 04)

Het jonge derde zaterdagteam draait goed mee in de 4e klasse. Omdat het op een later moment in deze poule instroomde, heeft het pas vijf wedstrijden gespeeld. Daarbij won het team vier keer en speelde het één keer gelijk. Hopelijk lukt het om via inhaalwedstrijden alsnog de volledige competitie uit te spelen. 

Zaterdag 4 (4e klasse - 05)

Op basis van het aantal verliespunten staat het vierde momenteel op de tweede plaats in de poule. Omdat het een aantal wedstrijden minder heeft gespeeld dan de andere ploegen aan de kop van de ranglijst, bezet het vierde de vijfde plaats. De ploeg heeft pas één nederlaag moeten incasseren, dus ook hier lijkt een hoge eindnotering mogelijk.

Zaterdag 5 (4e klasse - 06)

Ook het vijfde zaterdagteam heeft zich in de bovenste regionen van de vierde klasse genesteld en leed tot nu toe slechts één nederlaag. Met een derde plek lijkt er nog veel mogelijk dit seizoen.

Zaterdag 6 (5e klasse -08)

Dit team heeft een seizoenstart met wisselende resultaten achter de rug. Met een plek in de middenmoot als voorlopig resultaat. 

Zaterdag 7 (5e klasse - 07)

In de kelderklasse zorgt dit team voor vermakelijke berichtgeving via hun Instagram-account (halsterenzat7). Gezelligheid voert de boventoon in dit team. Dat de prestaties daardoor wat minder zijn, mag de pret niet drukken.

Zondag 2 (4e klasse - 03)

Een keurig plek in de middenmoot is tot nu toe het resultaat van dit team en daar lijkt het ook tevreden mee te zijn. 

Zondag 3 (4e klasse - 02)

Het derde zondagteam speelt in een poule waarin iedereen van elkaar kan winnen. Een gedoodverfde favoriet is er niet en Halsteren staat er met een derde plek goed voor. Een mooie eindklassering lijkt dus tot de mogelijkheden te behoren.

De mannen 35+-teams

De drie veteranenteams laten een wisselend beeld zien van de resultaten. Daar waar het eerste team volop meedoet om de bovenste plaatsen, heeft het tweede team in diezelfde poule grote moeite om de punten bij elkaar te spelen. In de andere poule probeert het derde team de schade iedere wedstrijd weer zoveel mogelijk te beperken. Afgaande op de laatste resultaten lijkt de eerste overwinning wel aanstaande te zijn.

Vrouwen 30+ 1

De dames strijden voor wat ze waard zijn, maar ook voor hen is het winnen van wedstrijden geen eenvoudige opgave. Fanatiek als ze zijn, geven ze nooit op en kunnen ze tijdens de komende wedstrijdenreeks nog best wel eens voor een verrassing zorgen.

Volgende week: de jeugd (bovenbouw)

Meer berichten