Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Streekbuslijn 104</p>

Streekbuslijn 104

Scholier start petitie op voor meer ritten buslijn 104

ZUIDWESTHOEK - Jim Aarts (18 jaar) uit Wouwse Plantage is naar aanleiding van het artikel in De Zuidwestkrant over ‘Buslijn 104 op de schop’ een petitie opgestart om de bus 104 ook weer in de daluren te laten rijden.  


Jim zit op het Markiezaat College in Bergen op Zoom en zijn jongere broer gaat naar het ZuidWestHoek College in Ossendrecht. Beide broers zijn afhankelijk van buslijn 104 om op school te komen of naar huis te reizen. Het wegvallen van deze buslijn in de daluren betekent voor de jongens dat zij niet op school kunnen komen of naar huis kunnen reizen wanneer er lesuitval is of als de school later begint. Omdat er minder bussen rijden betekent dit dat de bussen wanneer deze wel rijden overvol zijn, waardoor niet iedereen mee kan en bij een volgende bus is dat 1 uur wachten.  

“Ik maak me niet alleen zorgen over de scholieren maar ook over oudere mensen of degenen die voor hun werk afhankelijk zijn van deze buslijn. Fietsen is een optie maar wat te doen bij noodweer; regen/kou/vriezen waardoor fietsen niet mogelijk is en lang niet iedereen is mobiel genoeg om te fietsen. Ook zijn de fietspaden in de omgeving slecht belicht, waardoor het onveilig kan zijn. De opties die Arriva geeft, zoals de deeltaxi of carpoolapp Nabogo, daarvoor is je (studenten) OV niet geldig. De kosten zijn aanzienlijk (€ 3.48 plus € 0.52 per km). Carpoolapp is alleen voor personen boven de 16 en iedereen met een rijbewijs 18+ kan zich aanbieden. Er is geen controle over de kwaliteiten of betrouwbaarheid van een chauffeur. Vooral met alle corona maatregelen om met meerdere personen uit verschillende huishoudens een deeltaxi te nemen of gebruik te maken van een carpoolapp is allerminst bevorderlijk. De petitie is inmiddels meer dan 660 keer ondertekend en de respons uit de regio is enorm”, vertelt Jim.

Inwoners uit Ossendrecht, Putte, Hoogerheide, Huijbergen, Wouwse Plantage, Wouw, Bergen op Zoom en Roosendaal ondertekenden de petitie al. Waaronder ook twee buschauffeurs van Arriva, Lars van der Beek, wethouder gemeente Woensdrecht en Jens van Kakerken, partijleider van de Conservatieve Woensdrecht. Uiteindelijk wil Jim met zijn ouders de petitie aanbieden bij Arriva in de hoop dat zij nogmaals willen kijken of de bus vaker kan rijden. Je kan de petitie nog ondertekenen via https://petities.nl/petitions/bus-104-weer-op-de-weg/ of scan de QR Code

Meer berichten