Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Robin (10) is een doppeninzamelactie gestart voor opleiden van blindengeleidehonden.&nbsp;</p>

Robin (10) is een doppeninzamelactie gestart voor opleiden van blindengeleidehonden. 

Robin zamelt doppen in voor KNGF

PUTTE - Robin (10 jaar) uit Putte is een actie gestart om plastic dopjes van flessen en pakken in te zamelen voor KNGF Geleidenhonden.  


Robin is sinds zijn geboorte slechtziend, hij ziet slechts 5% en is vanaf de kleuterklas aangewezen op Braille. Robin hoopt dat hij ooit een hulphond krijgt toegewezen. Pas vanaf 15-jarige leeftijd komt hij hier voor in aanmerking. 

In overleg met de directeur van Basisschool Op Dreef in Putte is een bak neergezet om doppen in te zamelen. Met het geld dat het KNGF krijgt voor deze doppen kunnen zij blindengeleidehonden opleiden. Stichting D-Dog coördineert deze doppenactie voor het KNGF Geleidenhonden. Robin vindt het erg belangrijk om ondanks zijn handicap iets voor andere mensen te betekenen die ook een beperking hebben. Met deze actie wil hij de noodzaak aangeven dat er meer blindengeleidehonden opgeleid gaan worden. Het opleiden van een blindengeleidehond kost tussen de 25.000 en 35.000 euro.  

Heb je dopjes over voor Robin en wil je deze inleveren, neem dan contact op met de moeder van Robin: marleenmasset@kpnmail.nl 

Ook is Robin met zijn moeder nog op zoek naar een inleverpunt met container die op een locatie geplaatst kan worden. Zodat er nog veel meer doppen ingeleverd kunnen worden. 

Meer berichten