Gefaseerde aanpak van de Halsterseweg Noord.
Gefaseerde aanpak van de Halsterseweg Noord.

Start werkzaamheden Halsterseweg Noord

Algemeen

HALSTEREN - Maandag 10 januari 2022 start KWS Infra met de werkzaamheden aan de Halsterseweg Noord. De Halsterseweg Noord is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer; er worden afzettingen en omleidingen geplaatst. Bedrijven en bewoners blijven altijd via 1 zijde bereikbaar. 

Tijdens de voorbereidingen van het project zijn de fasering en de omleidingsroutes besproken met leden van de klankbordgroep met vertegenwoordigers van het Winkelhart, transportbedrijf Bernaards, Intratuin, de Fietsersbond, Dorpsraad, bewonersvereniging Langstraat, direct aanwonenden en de gemeente Bergen op Zoom. 

Er wordt gestart net na de rotonde Vogelenzang met fase 1a. De werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de weg, vervolgens wordt het oude riool vervangen door een nieuwe riolering en als laatste wordt de nieuwe verharding aangebracht. Aansluitend starten dezelfde werkzaamheden voor fase 1b en de andere fases worden als een treintje uitgevoerd. Zie de afbeelding.

Vanaf oktober 2022 wordt de Halsterseweg Noord in beide richtingen opengesteld voor verkeer, omdat dan de drukte voor de aankomende feestdagen bij Intratuin maar ook bij het Winkelhart op gang komt. Intratuin is dan weer vanaf beide kanten bereikbaar en dat voorkomt veel verkeershinder in de omgeving. In 2023 wordt vanaf week 2 tot eind mei de Halsterseweg Noord opnieuw afgesloten voor alle verkeer en worden de resterende fases (9 en 10) uitgevoerd.

Direct aanwonenden ontvangen, per fase, bewonersbrieven over de uitvoering van de werkzaamheden en de eventuele hinder. Overige geïnteresseerden vinden informatie op www.halstersewegnoord.nl en updates volgen kan via de KWS app. 

In een keet op locatie is er wekelijks op woensdagmiddag tussen 16 en 17 uur een inloopspreekuur om vragen of opmerkingen te delen met omgevingsmanager Monique van Kilsdonk.

Afbeelding