Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Voorleesboek in dialect

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De presentatie van het boek Retteketet en andere ver’ale in Het Zwijnshoofd op zondag 14 november jongstleden was een erg leuke gebeurtenis. Het boek zelf is trouwens eveneens zeer de moeite waard.


Dialectgenootschap De Berregse Kamer vindt, dat het dialect alle mogelijke moeite verdient om te worden behouden en gepropageerd. Omdat ook in Bergen op Zoom de jonge kullekes hun dialect steeds minder beheersen, is het genootschap, dat inmiddels flink is uitgebreid, gekomen met een voorleesboek met 20 dialectverhalen van 20 verschillende schrijvers, voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Maar oudere kinderen mogen natuurlijk best meeluisteren. Het boek is prachtig geïllustreerd door Peet Bakx. Prof. dr. Jos Swanenberg schreef het voorwoord.

Omdat het dialectgenootschap streeft naar regionale samenwerking, is het boek ook te koop in de Primera-winkels in Halsteren, Hoogerheide en Steenbergen. In Bergen op Zoom ligt het bij boekhandel Quist. Ook via www.deberregsekamer.nl is het te bestellen. Dit leuke sinterklaas- en kerstcadeau is te koop voor € 14,95.

Meer berichten