Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>WVV-er Ren&eacute; van Aalzum vertrekt naar de Verenigde Staten van Amerika.</p>

WVV-er René van Aalzum vertrekt naar de Verenigde Staten van Amerika.

Logistieke uitdaging in USA

WOENSDRECHT – De liefde voor WVV’67 is immens groot. Doch de plicht roept! Begin december vertrekt René van Aalzum naar de Verenigde Staten van Amerika. De kapitein der Koninklijke Luchtmacht stort zich gedurende drie jaar op een internationaal samenwerkingsverband. Een enorme uitdaging voor volk en vaderland in het algemeen en hem in het bijzonder. Voordat hij de oversteek maakt verraste het groenzwart van Woensdrecht hem onlangs met ultieme hulde: Lid van Verdienste!


De geboren en getogen Fries René van Aalzum (57) streek begin deze eeuw ambtshalve in de Woensdrechtse contreien neer. Al snel kwam van het een het ander. “De kinderen sloten zich bij de dichtstbijzijnde voetbalvereniging aan, WVV’67 dus. Zoals gebruikelijk wordt er dan ook wel eens een beroep op de ouders gedaan. Een keer een elftal begeleiden, keertje training overnemen. Wedstrijdje fluiten. Iets wat me niet geheel onbekend was, immers bij mijn vorige club Wit Zwart Sneek heb ik ook tal van functies gehad. Niet veel later werd ik gevraagd om in het jeugdbestuur voorzitter te worden. Kort daarop diende ik hun belangen ook in het WVV-hoofdbestuur.”

De werkzaamheden bij de Koninklijke Luchtmacht eisten van beroepsmilitair Van Aalzum enige flexibiliteit. Op het fietsje naar Vliegbasis Woensdrecht is ideaal voor een nevenfunctie. Tewerkstelling in Gilze Rijen, Millingen aan de Rijn of zelfs een negental maanden op uitzending naar Mali is echter van een andere orde. “De overplaatsingen en Afrikaanse missie drukten natuurlijk op de werkzaamheden bij WVV’67. En om nu dingen half aan te pakken, dat is ook niet mijn ding. Gelukkig had WVV’67 met Leon Jansen en Max van Elzakker twee ambitieuze jonge gasten in huis die het stokje met verve overnamen. Op verzoek ben ik wel sinds de zomer van 2018 bestuurslid zonder portefeuille gebleven. Daar echter het langdurige Amerikaanse avontuur zich aandiende leek het me niet passend om aan te blijven”, aldus René van Aalzum.

René van Aalzum wordt aanvankelijk in Washington DC gestationeerd, later volgt wellicht een verhuizing naar Dayton Ohio. In de USA gaat hij een rol spelen binnen de logistiek, met name gericht op de instandhouding van de onderdelen en gereedschappen voor alle landen die de Joint Strike Fighter (opvolger F16 straaljager, red.) hebben aangeschaft. Echtgenoot, vader en tweevoudig opa Van Aalzum gaat de uitdaging solo aan. “Klopt. De familie is inmiddels diep geworteld in de gemeente Woensdrecht. Ze weten ook hoe ik in elkaar steek en hoe graag ik, na ooit acht jaar Canada, ook deze kans wilde pakken. In goed overleg ga ik de uitdaging aan. Voor mijn werk zal ik echter ook regelmatig naar Europa moeten en een ticket naar de USA is tegenwoordig ook snel geboekt”, knipoogt Van Aalzum.

Vanzelfsprekend gaat René van Aalzum WVV’67 missen. “Ach, ik blijf heus wel op de hoogte. De kinderen voetballen nog steeds in groenzwart en over drie jaar ben ik gewoon terug van weggeweest.”

Na afloop van het bekerduel WVV’67-Clinge werd het vertrekkende bestuurslid voor hem totaal onverwacht in het zonnetje gezet en benoemd tot Lid van Verdienste.

Meer berichten