Demonstratie hulpmiddelen op netwerkmiddag  WéViGé.
Demonstratie hulpmiddelen op netwerkmiddag WéViGé.

Demonstratie hulpmiddelen voor slechtziende mensen

Algemeen

REGIO - Donderdagmiddag vond tijdens een druk bezochte WéViGé netwerkmiddag in ouderensteunpunt Zonneplein in Bergen op Zoom een presentatie plaats door Solutionsradio uit Delft.

Karel Raven gaf uitleg over de Gobox, dit is een apparaatje dat tussen de decoder en de tv wordt aangesloten en die de ondertitels vergroot en ook kan het contrast worden aangepast. Bijzonder is dat deze optie ook werkt bij uitzending gemist.

Henny Voogd gaf een presentatie over de Webbox3. Dit is een multimedia apparaat, veelal vergoed door de zorgverzekeraar, dat een voorleesfunctie heeft zoals voor kranten, tijdschriften, boeken en hoorspelen via de bibliotheek Passendlezen. Ook is er de optie luister tv zowel live als uitzending gemist van Nederlandstalige zenders. Tevens is er de functie ondertiteling voorlezen. Aan de Webbox kan ook een scanner worden gekoppeld die post en dergelijke voorleest.

De aanwezigen waren zeer onder de indruk over de apparaten die hun wereld vergroot. De stichting WéViGé kan de nodige info verzorgen. Neem daarvoor contact op met Kees Spikker, telefoon 0164-234156, e-mail: info@wevige.nl of www.facebook.com/wevige.

Demonstratie hulpmiddelen WéViGé