Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Theo Sanders, voorzitter van Stichting Molen Johanna, neemt de prijs in ontvangst.&nbsp;</p>

Theo Sanders, voorzitter van Stichting Molen Johanna, neemt de prijs in ontvangst. 

(Foto: )

Molen Johanna Huijbergen ontvangt mooi bedrag

HUIJBERGEN - Vijf molens streden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van €75.000,-. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd.


De uitdaging voor de kandidaten was om zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar kreeg de hoofdprijs, de andere molens het aantal ontvangen stemmen in euro’s. 

Molen Johanna in Huijbergen was een van de genomineerde molens en is niet de winnaar van de hoofdprijs. Toch stemden 3881 mensen op molen Johanna, hetgeen dus resulteerde in een bedrag van €3881,-. Theo Sanders, voorzitter van de stichting Molen Johanna, nam de prijs in ontvangst.

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs. In de molenaarskamer onder de stellingmolen De Windhond in Soest de ontknoping. De winnaar, houtzaagmolen De Otter in Amsterdam kreeg de meeste stemmen: 7505 en kon de hoofdprijs van €75.000,- in ontvangst nemen. 

Het bestuur van de stichting Molen Johanna is blij met het aantal uitgebrachte stemmen. De molen staat volop in de belangstelling. Zeker als het aantal stemmen vergeleken wordt met het aantal uitgebrachte stemmen voor De Otter die middenin Amsterdam staat. 

Het geld wordt besteed aan de afbouw en aankleding van de educatieve ruimte die naast de molen Johanna in Huijbergen is gepland.

Meer berichten