Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Bruno Andrade speelde laatste wedstrijd voor Halsteren.</p>

Bruno Andrade speelde laatste wedstrijd voor Halsteren.

Weeknieuws RKSV Halsteren

Een klinkende zege voor Zondag 1 en het eerste puntverlies voor Zaterdag 1 vormden de belangrijkste sportieve resultaten afgelopen weekend. 


Maar dit werd op beide dagen overschaduwd met nieuws over twee spelers uit de selecties van beide hoofdmachten. Een forse knieblessure van Roy van Gils houdt hem de rest van het seizoen langs de kant en voor Bruno Andrade zit het avontuur bij Halsteren er wegens werkomstandigheden per direct op. Forse aderlatingen van twee bepalende spelers, die zeker gemist zullen worden op De Beek.

Halsteren 1 (zo) - Minor 5-2

Na het uitstel van de uitwedstrijd tegen Silvolde wegens enkele coronabesmettingen in de selectie van Zondag 1, was het team voldoende opgeknapt om tegen Minor aan te treden. Met langdurige blessures van eerste keeper Ariën Pietersma en verdediger Thomas van der Spek en de schorsing van Jurik Zimmerman waren enkele vaste waarden niet van de partij. Het gemis kon echter goed opgevangen worden door de brede selectie, dat voortvarend aan de wedstrijd tegen Minor begon. Na wat kansjes over en weer brak wie anders dan Fouad Idabdelhay na bijna een half uur spelen de ban met een fraaie treffer. Maar net bekomen van deze treffer deed Jasper Waalkens ook een duit in het zakje en tekende met een vrije trap voor de 2-0. Minor gaf zich niet gewonnen en bracht nog voor rust de spanning terug met de aansluitingstreffer. De tweede helft begon wat onrustig met enkele blessures aan de kant van Minor, waarbij het uitvallen van de keeper wegens een allergische reactie de meest vervelende was. Zijn vervanger kon weinig uitrichten bij weer een fenomenale vrije trap van Waalkens, die met zijn tweede voor de 3-1 zorgde. De zeer sterk spelende middenvelder Nassim Asrih bracht Halsteren in veilige haven met een schitterende individuele actie. De 4-2 van Minor bracht Halsteren niet van zijn stuk. Sterker, de ingevallen Bruno Andrade maakte het huzarenstukje compleet door met zijn - wat later bleek - afscheidsgoal de eindstand op 5-2 te bepalen. Een mooie overwinning voor een goed spelend Zondag 1, met Nassim Asrih als de terechte Man of the Match en een eervolle vermelding voor Bruno Andrade, die hoofdtrainer wordt van de Onder 21-selectie van Willem II en die functie niet meer kan combineren met het spelen in de top van het amateurvoetbal. Ook vanaf deze plaats bedanken we Bruno hartelijk voor al het moois dat hij op onze velden heeft laten zien. 

Komende zondag speelt Zondag 1 de uitgestelde wedstrijd tegen en in Silvolde. Die wedstrijd begint om 14.00 uur en is live te volgen via Twitter op @HalsterenZo1.

Klundert - Halsteren (za) 1-1

Het nieuws van de ernstige knieblessure van voorhoedespeler Roy van Gils hield de gemoederen bij Zaterdag 1 afgelopen weekend behoorlijk bezig. Juist nu het team weer wat van zijn oude vorm terug leek te krijgen, kwam het uitvallen van Van Gils als een zware klap. Van Gils zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen, aangezien de revalidatie van een knie-operatie ongeveer 9 maanden in beslag zal nemen. We wensen Roy veel sterkte toe met het herstel.

Er werd evengoed wel gewoon gevoetbald door Zaterdag 1. In speelronde 4 was Klundert de volgende opponent. Op sportpark Molenvliet bleek de thuisploeg een taaie tegenstander, dat in de eerste helft ook brutaal een voorsprong nam. Lange tijd leek het er op dat Halsteren tegen deze middenmoter zijn eerste nederlaag ging incasseren, maar in de tweede helft behoedde Mike de Nijs zijn team hiervoor. Het gelijkspel betekende wel het eerste puntverlies voor Zaterdag 1, dat wel de koppositie behield maar deze wel moet delen met WHS.

Komend weekend speelt de equipe van Remco van Haaren weer thuis. Dan komt het laaggeklasseerde ZSC’62 op bezoek. Het is zaak om hiertegen de volle winst te pakken, om zo de koppositie te behouden en de regie in eigen hand te houden. De wedstrijd begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Daarnaast is de wedstrijd live te volgen via Twitter op @HalsterenZa1 of via onze livestream. Raadpleeg onze website voor instructie hoe je de livestream kunt bekijken.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 23 oktober: 09:45 uur Halsteren JO13-1 - Madese Boys JO13-1; Halsteren JO13-2 - Alliance JO13-1. 11:15 uur Halsteren JO15-1 - VVGZ JO15-1; Halsteren JO15-2 - SC Gastel JO15-2. 13:00 uur Halsteren JO17-1 - Drechtstreek JO17-1. 15:00 uur Halsteren 1 - ZSC’62 1; Halsteren 35+4 - MOC’17 35+3; Halsteren 3 - Halsteren 5. www.rksvhalsteren.nl

Meer berichten