Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wethouder Hans de Waal
Wethouder Hans de Waal (Foto: Bep Tielemans)

“Een mooie entree voor Putte als modern woongebied”

PUTTE - De houthandel op locatie Sneek aan de Antwerpsestraat 267 bij binnenkomst van het dorp Putte maakt plaats voor een woningbouwplan met 95 woningen en een supermarkt. 


Supermarkt
“Op deze locatie bij de binnenkomst van de kern Putte is het mogelijk om een modern woongebied te maken met groene verbindingen. Een mooie entree voor Putte en een plan dat de druk op de woningmarkt verlicht voor de doelgroepen senioren, starters en gezinnen. Uit onderzoek blijkt dat er in het gebied ruimte is voor een extra supermarkt. De wens van Lidl om een vestiging te realiseren in de gemeente Woensdrecht kan hier gerealiseerd worden. Heel Putte en omgeving kan hiervan profiteren”, licht wethouder Hans de Waal toe. 

Plan voor arbeidsmigranten 

“Locatie Glatt aan de Putseweg 13 net buiten de bebouwde kom van Putte ligt er al een tijdje verlaten bij. Het is duidelijk dat dit terrein opnieuw ontwikkeld moet worden. Er is nu een plan om er drie woongebouwen te realiseren, waar ruim 450 arbeidsmigranten geschikte woonruimte kunnen vinden. Dit zou de druk op de kernen kunnen verlichten en zorgt voor humane woonomstandigheden voor deze groep. Bodemsanering zal onderdeel zijn van het plan”, legt De Waal uit. 

Besluitvorming 

Op dinsdag 26 oktober aanstaande buigt de gemeenteraad zich tijdens de opinieraad over het drietal plannen. Neemt de raad het voorstel van het college over, dan kunnen deze plannen waarschijnlijk nog behandeld worden volgens de huidige Wet Ruimtelijke Ordening (Wro).

“De aanvragen zijn in ieder geval compleet en op tijd binnen”, vertelt De Waal. “Verder voldoen de plannen ook aan de voorwaarden voor bijvoorbeeld stikstof. Het is nu aan de raad om kaders te stellen. Bij groen licht komen de ontwerp-bestemmingsplannen in ieder geval ter inzage te liggen en wordt een omgevingsdialoog gevoerd, zodat belanghebbenden hun wensen, belangen en bezwaren kunnen laten horen.”

Meer berichten