Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bloempjesven
Bloempjesven (Foto: IVN Groene Zoom)

Excursie naar Bloempjesven

HOOGERHEIDE - REGIO - Op zondag 24 oktober verzorgt IVN-Groene Zoom een excursie naar het ‘Bloemjesven’ op het landgoed ‘Mattemburgh’ aan de oostzijde van de snelweg A58.


‘Vanaf de start volgen we een zandpad richting het Bloempjesven. Links hiervan ligt de Woensdrechtse Heide, een militair oefenterrein. Na ongeveer 20 minuten lopen bereiken we deze waterplas. Van hieruit wandelen we halfcirkelvormig rond het ven en bezien de ligging hiervan met de bijbehorende vegetatie. Tijdens de excursie komen onderwerpen aan de orde zoals de vegetatie rondom het ven met onder andere lisdodden, wollegras, ook wel veenpluis genoemd en biezen. Ook verschillende soorten varens komen aan bod. Opvallend hierbij zijn in dit jaargetijde de geel gekleurde adelaarsvarens. Verder wordt aandacht besteed aan ‘verlanding, (vlieg)dennen, geestgronden, zandverstuivingen, houtdateringen, natuurlijke bossen en ecologische verbindingszones.’Een vergelijking maken we met de fameuze Oisterwijkse vennen.’

Praktisch:

Zondag 24 oktober van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Deelname is gratis. Start is aan de Zuidgeest, ter hoogte van ‘De Nieuwe Drenck’, Bergen op Zoom. Advies: geschikte schoenen voor het zandpad.

Meer berichten