Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Pascal Brugman

Kabouterspeurtocht in het bos

HOOGERHEIDE - De kinderen van KombinoCare in Hoogerheide gingen afgelopen week samen met hun leidsters het bos in. Het thema van deze maand is natuur en herfst. Verkleed als kabouters begonnen ze op de Dennenlaan hun kabouterspeurtocht. 


In het bos was een mooie route uitgezet waarbij de kinderen plaatjes moesten zoeken die ook op hun speurkaart stonden. De kinderen vonden in het bos onder andere kabouters, bladeren en dennenappels. Ook namen zij wat exemplaren mee voor op de herfsttafel bij het kinderdagverblijf. Bij elk plaatje dat ze vonden hoorde ook een liedje, zoals ‘Op een grote paddenstoel’. Halverwege de route konden de kinderen even pauzeren met wat lekkere versnaperingen, het weer was die dag ook fantastisch.  

Bij KombinoCare is het altijd feest en zeker dit jaar met het 10-jarig bestaan en thema’s die elke maand wisselen. Niet alleen nu het feest is maar ook daarbuiten zet KombinoCare een ecologische voetprint. Dit blijft niet onopgemerkt bij de ouders, zo ook bij Cate Brugman-Keers: “Onze zoon Oliver (20 maanden) hebben wij bewust naar KombinoCare gebracht. Eerder ging onze dochter Cera al hierheen. Bij KombinoCare leren de kinderen al op jonge leeftijd over verschillende thema’s die op latere leeftijd nuttig kunnen zijn. Zelf vinden wij als ouders het ook belangrijk om met de natuur bezig te zijn en hier verantwoord mee om te gaan. Oliver gaat met veel plezier naar KombinoCare en is vrolijk als hij thuiskomt. Het is ook zo lekker dat het kleinschalig is, dus met genoeg aandacht voor de kinderen. De medewerksters zijn lief voor de kinderen en weten waar ze mee bezig zijn. Oliver is een kwetsbaar kindje omdat hij als prematuur te vroeg geboren is en juist bij KombinoCare is het heel erg gericht op de ontwikkeling en individu van het kindje. Elk kindje is bijzonder en ontwikkelt op zijn eigen niveau, ik laat Oliver met een gerust hart achter. Hij gaat nu 3 maanden naar KombinoCare en zijn ontwikkeling heeft een positieve boost gekregen. Dat vind ik als moeder heel fijn.”

Meer berichten