Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: G. van Rooij

Vrouwen Vereniging op stap

HUIJBERGEN - Vrouwen Vereniging Huijbergen is afgelopen week van start gegaan met eerste uitstap van een reeks van activiteiten, die op de planning staat voor het nieuwe seizoen. Eindelijk mochten de leden weer op pad. En wat een mooi uitstapje is het geworden.


 

Ze hebben een bezoekje gebracht aan de Middellandse Zeetuin in Buttinge, Zeeland. VVH werd hartelijk ontvangen en het gezelschap werd rondgeleid door de eigenaar van deze bijzondere tuin. Zo kun je deze botanische tuin wel omschrijven. Dwalend langs palmen, uitbundig bloeiende blauwe regen, stralende Mimosa, Oleanders, Vijgen, bamboe, bananenbomen en meer moois. Een plein met mozaïek met fontein. Folly’s (‘rare’ bouwwerken) in warme kleuren, tunnels, en een terras met uitzicht over de tuin en Walcheren. Slingerende paadjes met kleurrijke tegels. Kortom, een hele speciale tuin in ons koude kikkerlandje. 

In de ‘Zeetuin Uilenbroek’ bevindt zich een bijzondere ruïne. Dit is het restant van de Middeleeuwse kerk die hier ooit stond. Inspiratie voor het ontwerp heeft de eigenaar opgedaan tijdens zijn reizen naar Noord- Afrika en Zuid-Europa.

De dames van VVH hebben genoten van een schitterende dag, met een stralend blauwe lucht, waardoor alle elementen van de tuin nog mooier naar voren kwam. Je waande je even op een verre reis in het buitenland. Een prachtig begin van een nieuw seizoen. Maar VVH heeft nog veel meer leuke activiteiten op het programma staan. Dagje Antwerpen komt weer voorbij, openluchtmuseum Arnhem, Kerst in Haarzuilens, diverse leuke workshops, maar ook sportieve uitjes te voet en op de fiets en nog veel meer. En dan hebben we nog niet eens over de vaste activiteiten die de vereniging een heel jaar door organiseert. Dus, ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over VVH, stuur dan een berichtje naar Marlies Linders, e-mail: ruudlinders@home.nl

Meer berichten