Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Robert van Kalmthout
Robert van Kalmthout

Van Kalmthout legt hamer neer

HOOGERHEIDE – METO-preses Robert van Kalmthout breekt met een traditie. Tot aan zijn aanstelling drie jaar terug telde acht decennia clubgeschiedenis met Jac van Hoek, Frans Jansen en Hans van Hoek slechts een trio voorgangers. Tegen zijn zin doch weloverwogen legde hij vrijdag jongstleden tijdens de jaarvergadering de voorzittershamer neer. Het roodwitblauwe sportieve belang weegt zwaarder dan het bestuurlijk evenwicht binnen de club!


Deze zomer gaf Aytaç Akkaya te kennen dat hij zijn contract als trainer/coach van METO 2 niet zou verlengen. Bij Halsteren wacht hem een nieuwe uitdaging als video-analist. METO startte de zoektocht naar diens opvolger doch zonder resultaat. “Ze liggen blijkbaar niet voor het oprapen. METO 2 is een heel veelbelovend elftal met een groot aantal voetballers die voor het eerst bij de senioren speelt. Jonge gasten die je op zondag niet aan hun lot kunt over laten. Daarom heb ik besloten om het elftal te begeleiden”, aldus Robert van Kalmthout.

Sleeptouw

Hier stoot de voetbalvereniging zich niet aan dezelfde steen. Enkele jaren terug verkeerde het beloften-elftal in een vergelijkbare positie waarna diverse spelers de voetbalsport de rug toekeerden of bij een andere club onderdak zochten. “Dit konden we ons niet nogmaals veroorloven. Het elftal is voor METO van cruciaal belang. Ik wilde echter niet twee functies half voor mijn rekening nemen. Het voorzitterschap kost stiekem best veel tijd. Op zich geen probleem en bij mijn aanstelling tekende ik in mijn gedachten voor minstens tien jaar. Echter momenteel gelden er andere prioriteiten. METO 2 traint deels met de hoofdmacht mee en daarnaast verzorgt eerste elftalspeler Dennis Wilting oefeningen. Op de wedstrijddagen neem ik het team op sleeptouw.” 

Het nieuwe leiderschap trekt eveneens een wissel op de functie als grensrechter bij METO 1. Robert van Kalmthout: ”Voor die rol zoeken we ook een vervanger. Er zijn een aantal zondagen zijn met wedstrijdprogramma’s die elkaar bijten, waar ik niet tijdig aanwezig kan zijn. Echter hier zal ongetwijfeld een oplossing voor gevonden worden.”

Meer berichten