Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Nacht van de Nacht; zo licht is Nederland.</p>

Nacht van de Nacht; zo licht is Nederland.

(Foto: Marleen; Nacht van de Nacht. )

Nacht van de Nacht Woensdrecht

ZUIDWESTHOEK - Nergens in Nederland is het nog echt donker. Dit geldt zeker voor de gemeente Woensdrecht, waar de industrie vanuit de Antwerpse haven voor een deken van licht aan de hemel zorgt. D66 Woensdrecht vraagt aandacht voor deze hinder. 30 oktober is de Nacht van de Nacht en D66 heeft het Woensdrechts college opgeroepen om hieraan mee te doen. 


D66 Woensdrecht is groot voorstander van het uitschakelen van licht als het kan en aanzetten wanneer het moet. “Verlichting zorgt ervoor dat de biologische klok van mens, dier en natuur ontregeld wordt en deze verstoring leidt tot allerlei klachten. Het is goed om te beseffen dat verlichting niet natuurlijk is en de duisternis juist goed is voor lijf en leden”, aldus Thierry de Heer. De Heer heeft in de opinieraad het voorstel gedaan om mee te doen aan de landelijke ‘Nacht van de Nacht’ die plaatsvindt tijdens de nacht van zaterdag 30 oktober. De Nacht van de Nacht is een initiatief van natuur- en milieufederaties, waarbij lichten van bijvoorbeeld gebouwen en reclameverlichting wordt gedoofd. Het doel hiervan is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling.

Het college heeft aangegeven hieraan mee te doen en er worden zo veel mogelijk lichten uitgezet in de gemeente Woensdrecht. De Heer is blij dat Woensdrecht meedoet: “Nederland is één van de meest verlichte plekken op aarde, terwijl iedereen recht zou moeten hebben op duisternis. Ga vooral naar buiten op 30 oktober in de avond en geniet van de duisternis.” 

Meer berichten