Twan van Mechelen scoorde de gelijkmaker.
Twan van Mechelen scoorde de gelijkmaker. Foto: Christian Keijsers

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Bedrukte gezichten hadden de overhand bij Halsteren afgelopen weekend. Op zaterdag lukte het Zaterdag 1 wederom niet om een winstpartij in de poulefase van de districtsbeker te spelen en bleef steken op een gelijkspel. Op zondag ging het finaal mis bij Zondag 1.

Na een goede start zakte het team ver weg en moest het een terechte nederlaag incasseren. De resultaten bij de standaardjeugdteams compenseerden het leed enigszins. Zij waren wel succesvol in de beker.

Onherkenbaar Zondag 1 faalt tegen Juliana ‘31

Na het zure gelijkspel in het verre Meerssen waren de messen geslepen om thuis een beter resultaat neer te zetten. Het Maldense Juliana ‘31 moest er aan geloven. En dat was ook nodig om in het spoor te blijven van het nog ongeslagen Baronie. Achterin waren er de nodige aanpassingen in de opstelling, aangezien zowel Jelle Voermans als goalie Ariën Pietersma door blessures niet beschikbaar waren. Hun posities werden ingenomen door Dennis Verheijen en Björn van Sundert ingenomen. Halsteren begon goed aan de wedstrijd. Via vloeiende aanvallen werd er veel gevaar gesticht voor de goal van Juliana ‘31. In de 25e minuut kwam Halsteren via een mooie vrije trap van Jasper Waalkens op een 1-0 voorsprong. Maar nog voor rust ging het achterin mis. Een overtreding in het zestienmetergebied betekende een penalty voor Juliana, die het gedecideerd benutte. Binnen vijf minuten keek Halsteren vervolgens tegen een achterstand aan, door een niet goed verwerkt afstandsschot van Van Sundert.

Na de thee ging Halsteren op jacht naar de gelijkmaker. Maar in plaats van kansen creëren werd het spel slordiger en ongeorganiseerder. Juliana ‘31 bleef loeren op de counter en werd in de omschakeling steeds gevaarlijker. Halsteren ging steeds meer risico nemen en kreeg in de 65e minuut de deksel op de neus. Juliana ‘31 breidde de voorsprong uit naar 1-3. Daarmee leek het laatste restje verzet van Halsteren gebroken. De ploeg kon zich niet meer opladen om de aansluitingstreffer te forceren. Een 1-3 nederlaag in speelronde 3 was onafwendbaar. Halsteren moet genoegen nemen met een plaats in de middenmoot en de punten elders zien te verdienen in de komende weken, als drie uitwedstrijden achter elkaar zijn gepland.

Weer gelijkspel voor Zaterdag 1

In de tweede ronde van de districtsbeker trof Zaterdag 1 competitiegenoot Duiveland. Na het ternauwernood afgedwongen gelijkspel tegen SKNWK was het voor het bereiken van de volgende bekerronde eigenlijk een must om tegen Duiveland de volle winst te pakken. Maar ook nu bleek de tegenstander taai en niet van zins het Halsteren makkelijk te maken. In de eerste helft kwam Halsteren via een treffer van Mike de Nijs op voorsprong. Maar in de tweede helft boog Duiveland de stand om in een 2-1 stand. Ook nu moest Halsteren strijden voor een. punt en dat lukte op de valreep. Stijn Baarendse bediende Twan van Mechelen (foto) op maat voor de gelijkmaker. Met twee punten uit evenzoveel wedstrijden komt het a.s. zaterdag aan op het resultaat in de derby tegen Vrederust. Een duel dat altijd garant staat voor spektakel en waarin de punten duur verkocht zullen worden door de tegenstander. Aanvang van deze partij is 15.00 uur en de entree is gratis!

Overtuigende winst bij jeugd

In de bekercompetitie boekten de standaardteams van de prestatieve jeugd goede resultaten. De JO19-2 verpulverde medehoofdklasser Zeelandia Middelburg met 12-0. De JO17-1 boekte een keurige 3-1 overwinning op JEKA JO17-2 en de JO15-1 ging met een 6-2 zege op MOC’17 aan de haal. Van deze drie teams heeft de JO15-1 de meeste kans op plaatsing voor de volgende ronde, maar dit is wel afhankelijk van de resultaten van de andere poulewedstrijden.

Thuisprogramma weekend

Zaterdag 18 september: 08:45 uur: Halsteren JO10-4 - SPS JO10-1; Halsteren JO10-2 - WHS JO10-1; Halsteren JO8-1 - Tholense Boys JO8-1; Halsteren JO11-3 - SC Welberg JO11-1; Halsteren JO11-4 - SC Stavenisse JO11-1; Halsteren JO8-2 - Krabbendijke JO8-1JM; Halsteren JO8-3 - MOC’17 JO8-7. 09:45 uur: Halsteren JO13-1 - Roosendaal JO13-2JM; Halsteren JO13-2 - Tholense Boys JO13-1; Halsteren MO15-1 - NSV MO15-1. 11:15 uur: Halsteren JO17-2 - WDS’19 JO17-1; Halsteren JO16-2 - DOSKO JO16-1; Halsteren JO15-2 - Seolto JO15-2JM. 13:00 uur: Halsteren JO19-1 - Roosendaal JO19-1; Halsteren JO17-3 - RSV JO17-1; Halsteren JO19-2 - SC Kruisland JO19-1. 15:00 uur: Halsteren 1 - Vrederust 1; Halsteren 3 - Kloetinge 3; Halsteren 4 - DVO’60 2; Halsteren 6 - SC Stavenisse 2. Voor meer informatie kijk op www.rksvhalsteren.nl of stuur een email aan info@rksvhalsteren.nl.