Diana Rens
Diana Rens

Gevulde tomaten met rijst

Algemeen

Benodigdheden

8 vleestomaten of 16 kleinere tomaten, 200 gram rijst, 2 uien, 2 tenen
knoflook, 2 eetlepels dille, olijfolie, zout en peper, geraspte kaas, boter voor in te vetten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaten uit met een klein lepeltje. Snipper de ui en snijd de prei in
stukjes. Giet een scheut olie in een pan en fruit de ui, prei en 2 uitgeperste
tenen knoflook aan. Bak dit 3 - 4 minuten aan en voeg eventueel het
vruchtvlees van de tomaten toe. Daarna doe je de rijst en de kruiden erbij en meng alles goed door elkaar. Vul de tomaten met de rijst en zet de gevulde
tomaten in een ingevette ovenschaal. Verdeel wat geraspte kaas over de
tomaten en zet de schaal 20 minuten in de oven.
Heerlijk met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens