Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Theo van Meer tussen zijn bloemenpracht.
Theo van Meer tussen zijn bloemenpracht.

Lof voor kleurig particulier initiatief

HOOGERHEIDE – De Gemeente Woensdrecht lacht in haar vuistje. In al de dorpskernen groeit het vuil en onkruid op en langs de wegen, voet- en fietspaden tot schandalige proporties. Gebrek aan financiële armslag en mankracht beloven op termijn vanuit openbare werken niet veel goeds. Logisch dat het overkoepelend gezag met goedkeuring kijkt naar spontaan particulier initiatief. 


Zoals de hoek Putseweg-Burgemeester Moorsstraat in Hoogerheide alwaar Theo van Meer dagelijks sleutelt aan zijn kleurrijk imperium van bloemen en planten! Stilzitten is de stratenmaker-in-ruste vreemd. Vele jaren boetseerde Theo van Meer (74) aan de tuin rond zijn woning aan de Putseweg. Vanzelfsprekend ligt er rondom het voormalige politiebureau geen steentje verkeerd. Waar komen echter de groene vingers vandaan? “Reeds op de lagere school in Welberg zei een leerkracht tegen mij dat ik beter iets met mijn handen dan met mijn hersenen kon gaan doen. Zodoende werd hij in die tijd al zijn vaste tuinmannetje. Daarnaast moest ik thuis ook op het land aan de bak. Later als stratenmaker heb ik dikwijls op de prachtigste tuinontwerpen gezeten. Iets waar ik nu profijt van heb”, aldus Theo van Meer.

Ongeveer vier jaar terug waagde hij vanuit eigen tuin de sprong naar de overkant van de straat. “De overbuurvouw klaagde ooit over de hondenstront die in het perkje lag. Ik opperde het idee om het te beplanten en te onderhouden. Ook bij de Gemeente Woensdrecht. Daar vonden ze het geen bezwaar en sindsdien ben ik dagelijks in de weer. Heb het perk van straatwerk voorzien en in de loop der jaren veel grote potten op de kop getikt. Iedere dag fiets ik een uur in de omgeving en houd mijn ogen open. Naast een aantal vaste planten zorg ik in de seizoenen voor kleurrijke afwisseling. Zoals onlangs rond het EK met roodwitblauwe en voor de Belgen geel-zwart-rode violen”.

De opvallende bloemen en plantenverzameling kan zowel binnen als ook buiten de gemeente op veel goedkeuring rekenen. Inmiddels breidde Theo van Meer zijn imperium ook op diverse plaatsen verderop in de Burgemeester Moorsstraat uit. “Ach, ik kan moeilijk stilzitten. En op verzoek zijn er een paar plekjes bijgekomen. En ik doe het graag. De Afrikaantjes kweek ik zelf, de overige plantjes, potgrond en tuinaarde als ook af en toe een pot koop ik. Het is mijn hobby. Een ander gaat naar het café of kruipt op de racefiets”. Echtgenote Jeanne besluit met gevoel voor understatement: ”En och, hij is van straat!”

Meer berichten