Afbeelding

Lokaal Sportakkoord voor sporten en bewegen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Woensdrecht heeft iets met sporten en bewegen! Niet alleen de sportaanbieders, maar ook de gemeente, partners uit zorg en welzijn, kinderopvang en onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Via het Lokaal Sportakkoord zoeken zij de samenwerking om iedereen een leven lang met plezier te laten sporten en bewegen. 

Met het sluiten van een Lokaal Sportakkoord komt er uitvoeringsbudget beschikbaar via het ministerie van VWS. Dit budget wordt ingezet om financieel bij te dragen aan projecten en activiteiten om de inwoners van Woensdrecht in beweging te krijgen en/of te houden. De partners zien graag dat iedereen actief is en dat sport en beweging leuk en toegankelijk is. Van jong tot oud en als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer. Ze streven naar een passend aanbod voor iedereen, in alle levensfasen en met de kans voor mensen om zich verder te ontwikkelen. Partners van het Lokaal Sportakkoord zetten zich samen in voor: - de jeugd: van jongs af aan vaardig bewegen is gezond en goed voor de motoriek; - een vitaal en toekomstbestendig sport- en beweegaanbod, toegankelijk voor iedereen; - inclusief sporten en bewegen. Een leven lang plezier zonder belemmeringen; - een duurzame sportinfrastructuur met goede beweegvoorzieningen, functioneel en duurzaam. 

De eerste aanvraagperiode voor budget loopt t/m 18 juli a.s. De tweede aanvraagronde loopt t/m 1 oktober 2021. Voor kleinere initiatieven, zoals een clinic, activiteit of toernooi is een eenvoudige motivatie per mail voldoende. Voor aanvragen boven de € 500 is een projectaanvraag nodig. Een kernteam bestaande uit de gemeente Woensdrecht, BWI Woensdrecht, Titurel en RSC De Zuidwesthoek beoordeelt de aanvragen: - op de mate waarin activiteiten aansluiten op de ambitie uit het Sportakkoord - of de activiteit of het evenement plaatsvindt in de gemeente Woensdrecht en gericht is op de eigen inwoners - en of er samenwerking gezocht is met andere partners. Gestreefd wordt om een evenwichtige verdeling te bereiken onder de doelgroepen: jeugd, ouderen, mensen met een beperking. 

Voor de jaren 2020, 2021 en 2022 is er een jaarlijks budget beschikbaar van € 20.000. Per aanvraag maximaal € 2.000. Aanvragen kunnen worden in ingediend via buurtsportcoach Jacky Jansens van BWI Woensdrecht (j.jansens@bwiwoensdrecht.nl, 06-2236 9703) of beleidsadviseur vrijetijdseconomie Rowena van de Klundert van gemeente Woensdrecht (r.van.de.klundert@woensdrecht.nl). Alle info: www.woensdrecht.nl/sportakkoord