Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Niels van Elzakker, Christel De Buyser en wethouder Lars van der Beek.</p>

Niels van Elzakker, Christel De Buyser en wethouder Lars van der Beek.

(Foto: Pascal Brugman)

Boek Christel De Buyser: Maak je borst maar nat!

HOOGERHEIDE - OSSENDRECHT - Bij Primera Niels van Elzakker Hoogerheide heeft Christel De Buyser (1967) uit Ossendrecht vrijdagmiddag haar boek overhandigd aan wethouder Lars van der Beek. De titel van haar boek is ‘Maak je borst maar nat! De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt’.


In haar boek beschrijft Christel wat haar overkomt op het moment dat er in 2013 borstkanker geconstateerd wordt. Met dit boek hoopt ze het proces van ziek zijn begrijpelijk te maken voor zieken en mantelzorgers en een positief sprankeltje te zijn voor alle mensen die ziek zijn. Ondanks haar situatie (of juist daardoor) zet Christel zich in voor de maatschappij via haar passie schilderen, bijvoorbeeld als art coach voor blinden en slechtzienden.

In een rauw, realistisch en emotioneel boek gaat de schrijfster gaat met de billen bloot over haar traject en heeft besloten deze reis ongecensureerd op te schrijven. Dat toont lef! Ze mijdt geen enkel onderwerp en schrijft wat ze denkt. Doktoren en vrienden zijn niet altijd zoals ze zou willen en ze is open over wat haar wel en niet heeft geholpen. Ze schrijft vlot en beeldend zodat iedere situatie persoonlijk voor te stellen is. Een inspirerend boek wat tot gesprekken leidt. Geschikt voor iedereen, ziek of niet. Ze zal nooit meer dezelfde zijn maar voor haar heeft kanker méér gebracht. Ze haalt uit het leven wat erin zit!

Christel de Buyser, Maak je borst maar nat! De gebruiksaanwijzing van een kankerpatiënt. ISBN: 978-94-643-1467-0. Prijs: € 21,99

Meer berichten