Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Het was een moeilijke tijd voor parochie De Bron maar na regen komt zonneschijn.</p>

Het was een moeilijke tijd voor parochie De Bron maar na regen komt zonneschijn.

Zomer 2021: oproep De Bron

“De bevrijding nadert. Pandemie op zijn retour. Gisteren tweede vaccinatie gehad. Joepie! Het voelt feestelijk als je de volle terrassen ziet. Ik ben blij voor al die horecamensen. En natuurlijk ook voor cultuur, sport en alle branches in de samenleving. Vandaag las ik in de krant: we mogen weer zingen! Daar ben ik heel blij om. Een viering kan nog zo goed zijn, als ik mijn mond dicht moet houden ontbreekt er iets. Hiep hiep hoi! Sinds juni is de zon ook verschenen. Het waterpeil is op niveau. We kunnen de zomer vieren.


Een moeilijke tijd was het voor parochie De Bron. Nog steeds trouwens. Drie trouwe hardwerkende vrijwilligers overleden aan Corona: Ad, Louis, Mieke. Louis en Mieke, altijd present, werkend op de achtergrond, stille heel belangrijke, waardevolle mensen. Ad was meer voor het voetlicht. Bracht zijn taak ook mee. Dat ze de zomer vieren met God en alle andere overledenen. Op welke plaats, niemand die daar antwoord op kan geven. Ergens, waar licht, rust, vrede heerst. Dus lieve mensen: pluk de dag. Blijf alert op je medemensen. Wie goed doet, goed ontmoet. Na regen komt zonneschijn, wie vindt dat niet fijn. Zo zijn er veel spreuken waar een kern van waarheid in zit.

Bij deze wil ik een oproep doen aan alle mensen van Hoogerheide, Huijbergen, Putte, Woensdrecht en Ossendrecht. Wij hebben hoge nood aan vrijwilligers. Voor tuinen, begraafplaatsen, administratie, onderhoud gebouwen, drukkerij. Je hoeft niet vakkundig te zijn. Je goede wil is het belangrijkste. Samen zijn we de pijlers van de parochie. Als er pijlers omvallen moeten we zorgen voor nieuwe pijlers. En dat bent u! Een mooie, vredige zomer.”
Marianne Mattheussens

Meer berichten