Jonge mantelzorgers vermaken zich met taartjes versieren.
Jonge mantelzorgers vermaken zich met taartjes versieren. Foto: Pascal Brugman

Leuke ontspanning voor jongste mantelzorgers

Algemeen

REGIO - Met de allerjongste mantelzorgers uit de gemeentes Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht werden woensdag taartjes versierd. Prachtige creaties werden er gemaakt, met gelach en gepraat.


De kinderen genoten van deze dag om hun thuissituatie eens proberen te vergeten. Zoals Naomi, die mantelzorger is voor haar tweelingzus. Met een grote glimlach versiert ze haar taart.

Lenny Winkel, die samen met haar collega’s van het Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal verantwoordelijk is voor deze dag, geniet dan ook erg om de blije gezichten van de jonge mantelzorgers weer te mogen zien. “Voor corona was alles anders en konden we bijna elke twee maanden wel iets organiseren voor de jonge mantelzorgers. Corona gooide roet in het eten maar gelukkig is samenkomst nu wel mogelijk.” Wethouder Lars van der Beek kwam de ‘Jonge mantelzorgers dag’ openen en de kinderen begonnen ook gelijk met praten en hun taartjes te versieren. Voor veel mensen is het begrip mantelzorger vaak iemand die al ouder is, terwijl er zoveel jonge en oudere kinderen zijn die voor hun familielid zorgen. “Voor de kinderen is het al heel gewoon dat ze deze zorg moeten dragen. Toch kan er een soort van schaamte ontstaan bij de kinderen om een vriendje of vriendinnetje van school voor het eerst mee te nemen. Door de publiciteit erbij te betrekken hopen we dat het begrip jonge mantelzorgers wat meer bekendheid gaat krijgen en ouders hier bijvoorbeeld ook met hun kinderen over praten. Of dat er op school of op een sportclub aandacht aan besteed kan worden. Want waarom komt hij of zij soms niet of te laat opdagen? Dit zorgt voor onbegrip bij de rest”, aldus Lenny Winkel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding