Wethouder Hans de Waal geeft uitleg over startersleningen.
Wethouder Hans de Waal geeft uitleg over startersleningen. Foto: Bep Tielemans

Startersleningen in Woensdrecht

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders in gemeente Woensdrecht wil € 400.000 beschikbaar stellen voor verstrekken van startersleningen. De verwachting is dat de gemeenteraad het voorstel breed gaat steunen. Op deze manier worden mensen geholpen die een eerste woning willen kopen in gemeente Woensdrecht.


En starterswoningen zijn er beschikbaar. Wethouder Hans de Waal laat desgevraagd weten dat er ‘projecten lopen met zes starterswoningen en mogelijk een aantal appartementen in Putte en een twintigtal starterswoningen in Hoogerheide’. “Er is behoefte aan starterswoningen en we proberen bedrijven ertoe te verleiden dit soort woningen ook te bouwen. Zo kunnen er in plaats van vier dan zes huizen gerealiseerd worden. Mensen die in aanmerking willen komen voor een starterswoning -gemiddeld € 200.000- kunnen reageren bij de gemeente. Aanvragen voor startersleningen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.”

De gemeente Woensdrecht stelt sinds 2008 startersleningen beschikbaar aan mensen die hun eerste woning in de gemeente willen kopen. Om de startersleningen te verstrekken wordt gebruik gemaakt van het Fonds Startersleningen van de stichting SVn. Omdat het fonds leeggeraakt is, maar de populariteit van de regeling momenteel groot is, is de gemeenteraad voorgesteld een nieuwe storting in het fonds te doen van € 400.000.

Tijdens het bestaan van het fonds heeft de gemeente Woensdrecht in totaal € 1.175.000 beschikbaar gesteld. Vanaf 2008 zijn met deze regeling in totaal 72 inwoners geholpen bij het kopen van hun eerste woning.

Indien kopers van een eerste woning in Woensdrecht een starterslening willen aanvragen kunnen zij zich melden bij de gemeente Woensdrecht. Men dient wel rekening te houden met voorwaarden, zoals een maximaal leenbedrag van € 36.500 een maximumleeftijd van 35 jaar en een maximale koopsom van € 325.000.

Als blijkt dat de starterslening ook daadwerkelijk kan worden toegewezen, zal SVn het verdere proces voor de aanvraag van de starterslening afhandelen. Voor verdere informatie over de starterslening wordt verwezen naar de website van SVn: https://svn.nl/gemeente/Woensdrecht