Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Een potje minitafeltennis ontbrak niet tijdens de vossenjacht.</p>

Een potje minitafeltennis ontbrak niet tijdens de vossenjacht.

(Foto: TCO'78)

Vossenjacht door Ossendrecht voor tafeltennisjeugd

OSSENDRECHT - Ook bij Tafeltennisvereniging TCO'78 ligt de bal al maanden stil, maar zaterdag kwam daar voor even verandering in. Op verschillende plaatsen in Ossendrecht stuiterde het balletje weer even op voor een spannende jeugdactiviteit. De jeugdleden gingen namelijk op vossenjacht en moesten onderweg allerlei opdrachten uitvoeren.


Het thema voor de Vossenjacht was de Middeleeuwen, omdat in die tijd nog alles kon en we nog nooit gehoord hadden van corona. Al leek de eerste vos, holbewoner Michiel, uit een nog veel ouder tijdperk te komen. Onderweg kwamen de jeugdleden ook een koning (Jimmy), twee hofdames (Judith en Ria), een Indiaan (Leo), een zwerver (Ton) en tenslotte een nar (Dion) tegen. Bij iedere vos waren punten te verdienen, bijvoorbeeld met een potje minitafeltennis, de bal hooghouden of met ouderwets ezeltje prik. De route bleek de grootste puzzel te zijn. De teams moesten steeds nieuwe aanwijzingen verdienen, door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een bepaalde foto of het aantal lantaarnpalen in de Wassevendreef te tellen. Via de telefoon kregen ze bij een juist antwoord de volgende aanwijzing binnen van Nicole en Lizanne. Het werd een lange, maar vooral ook gezellige tocht door Ossendrecht. Voor de jeugdleden was het vooral fijn om elkaar weer eens te zien en lol met elkaar te hebben. De stralende gezichten na afloop zeiden genoeg. Uiteindelijk ging de winst naar het jongere team, dat bijgestaan werd door Marjolein. De vossenjacht eindigde bij De Drieschaar waar iedereen getrakteerd werd op een frietje en een snack.

Na de meivakantie hoopt TCO'78 snel de trainingen weer te kunnen oppakken. Het bestuur overlegt op korte termijn de mogelijkheden hiervoor. De vossenjacht, maar ook de gezellige online pubquiz voor senioren onlangs hebben wel laten zien dat het bij TCO'78 om meer draait dan alleen het tafeltennis. Gezelligheid staat altijd bovenaan. Heb je na de lockdown ook zin om in clubverband te sporten en nieuwe contacten op te doen? Kijk dan eens op website www.tco78.nl of op de Facebookpagina om snel kennis te maken.

Meer berichten