Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Patrick en Jos druk in de weer met de bouw van een nieuwe opslag bij Scouting Ossendrecht.</p>

Patrick en Jos druk in de weer met de bouw van een nieuwe opslag bij Scouting Ossendrecht.

(Foto: Pascal Brugman)

Scouting Ossendrecht bouwt!

OSSENDRECHT - Scouting Ossendrecht bouwt momenteel hard aan een nieuwe schuur voor opslag. Patrick Van Tol en Jos Consemulder zijn oud leidinggevenden maar ook vrijwilligers in hart en nieren bij de scouting. Scouting Ossendrecht staat voor saamhorigheid, buiten zijn, ontwikkeling en met elkaar leren omgaan.


Binnen hebben ze al een mooi gebouw maar dat staat veelal vol met spullen voor het kamperen en buitenactiviteiten. Ze hadden opslag in een grote container en een palenloods op het buitenterrein. Deze zijn inmiddels afgebroken of verwijderd, omdat de opslag aan het wegrotten was. Helaas staan er nog steeds spullen buiten die beter in een opslag kunnen staan, waar ook ruimte is voor onderhoud. Zo begonnen ze dus aan het idee om een nieuwe opslag te gaan bouwen.

Plan tot uitvoer

Vier jaar geleden is Scouting Ossendrecht begonnen om dit plan uit te werken en te bekijken hoe ze het zouden gaan financieren. Naast verschillende acties, collectes en verhuur beschikten ze al over een gedeelte voor de bouw. Via het Rabobank Coöperatiefonds hebben zij de rest van het bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Zo kon de bouwtekening eindelijk gebruikt worden en kon er gebouwd gaan worden.

Vrijwilligers

De scouting bestaat uit vrijwilligers, en daardoor duurt de bouw wat langer dan normaal. De vrijwilligers hebben naast de scouting immers ook nog een baan, dus wordt er in de vrije uren die er mogelijk zijn hard gewerkt. Op het terrein werd eerst alles vlak gemaakt en opgevuld na de sloop van de oude schuur. Beton voor de fundering van de palen werd gestort en inmiddels staan de eerste palen overeind. Zo krijgt de nieuwe schuur/opslag steeds meer vorm. ''Hierbij konden we een beroep doen op vrijwilligers met een graafmachine en ander materieel dat we nodig hadden, want ook dit doen we samen. Voor het ophalen van het hout reden we met meerdere aanhangers op en neer om het hier te krijgen vanuit Zeeland", laten Patrick en Jos weten.

Scouting Ossendrecht is dan ook erg dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen en eventueel nog krijgen. Ze hopen dat de schuur/opslag eind van het jaar klaar is voor gebruik. Wie nog hulp kan bieden kan zich altijd bij de scouting melden.

Meer berichten