Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Nieuwbouw én nieuw plein voor apetrotse Biezenhof

HALSTEREN – Duurzaam, biobased, circulair en ook nog erg mooi, de nieuwbouw van de Biezenhof is het allemaal. Waar eerst noodlokalen stonden staat nu een houten constructie, die voorzien is van triple glas en volledig gasloos is.


In de nieuwbouw krijgt de bovenbouw les in functionele instructieruimtes, met veelgebruikte leerpleinen én leertuinen. “Op die manier kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen”, zegt Bruijs. “Het is heel bijzonder om te bedenken dat we pas bij de start van dit schooljaar zijn begonnen met de bouw en dat er nu zo’n geweldige nieuwbouw staat. Uit de middelen van de oudervereniging is er bovendien een prachtige kweekkas aangeschaft, zodat de leerlingen zich nog verder kunnen verdiepen in de natuur. We zijn oprecht trots!” De nieuwbouw werd geopend door enkele jarige leerlingen, die hulp kregen van meneer Jan de Kroon. Die zit dit jaar 40 jaar in het onderwijs, en is dus eigenlijk het hele jaar jarig. Ook hij is blij met de nieuwbouw: “Het is heel fijn dat alle leerlingen nu weer onder één dak zitten. En met de lichte, open ruimtes en de leertuinen blijft ook voor het team het werk wel heel erg leuk!”
Het laatste Biezenhof-nieuwtje speelt zich online af. Om Pasen een mooi tintje te geven hebben de leerlingen een Biezenhof-versie van The Passion opgenomen. “Door corona is een fysieke uitvoering helaas onmogelijk”, zegt Bruijs, “dus hebben we heel hard gewerkt om onze eigen versie van The Passion op video op te nemen.”

Meer berichten